Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Starter vaksineringen mandag

 

Starter vaksineringen mandag

Longyearbyen sykehus tilbyr alle som har vært i kontakt med spytt, munnhule og sentralnervesystemet til reinsdyr å vaksinere seg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.09.2011 kl 13:43

Sykehuset ber personer med etternavn som starter på bokstavene a til k om å møte på Longyearbyen skole mandag ettermiddag. De andre bes møte tirsdag ettermiddag. 

Det er bare voksne og barn, som har vært i direkte berøring med reinsdyrets spytt, munnhule, hjerne eller ryggmarg som får tilbudet. Personene vaksineres med fem doser fordelt på en måned. Vaksineringen gir en beskyttelse på fem år. 

De som ikke har vært eksponert, men kun er interessert i forebyggende vaksine for framtidig beskyttelse, vil få anledning til dette når utbruddsvaksineringen er over, det vil si fra desember. De må betale vaksineringen selv.  

Kjøttet kan spises

Ifølge sykehuset utgjør det ikke noen kjent smittefare å spise reinsdyrkjøtt fra årets jakt. Det anbefales likevel at alt kjøtt gjennomstekes eller kokes. Hjernen og ryggsøyla med ryggmarg må ikke spises, mens knokler og annen beinmarg kan spises, så lenge det behandles på samme måte som kjøttet. Viruset smitter ikke til fugler, så det er ingen fare å spise ryper. Det er heller ingen fare for smitte mellom mennesker, ifølge sykehuset. 
 

Siste nytt i Nyheter

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

 
Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Evakuerte ikke før skredet

Sysselmann Kjerstin Askholt sier at det har blitt foretatt en vurdering av skredfaren.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!