Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Starter vaksineringen mandag

 

Starter vaksineringen mandag

Longyearbyen sykehus tilbyr alle som har vært i kontakt med spytt, munnhule og sentralnervesystemet til reinsdyr å vaksinere seg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.09.2011 kl 13:43

Sykehuset ber personer med etternavn som starter på bokstavene a til k om å møte på Longyearbyen skole mandag ettermiddag. De andre bes møte tirsdag ettermiddag. 

Det er bare voksne og barn, som har vært i direkte berøring med reinsdyrets spytt, munnhule, hjerne eller ryggmarg som får tilbudet. Personene vaksineres med fem doser fordelt på en måned. Vaksineringen gir en beskyttelse på fem år. 

De som ikke har vært eksponert, men kun er interessert i forebyggende vaksine for framtidig beskyttelse, vil få anledning til dette når utbruddsvaksineringen er over, det vil si fra desember. De må betale vaksineringen selv.  

Kjøttet kan spises

Ifølge sykehuset utgjør det ikke noen kjent smittefare å spise reinsdyrkjøtt fra årets jakt. Det anbefales likevel at alt kjøtt gjennomstekes eller kokes. Hjernen og ryggsøyla med ryggmarg må ikke spises, mens knokler og annen beinmarg kan spises, så lenge det behandles på samme måte som kjøttet. Viruset smitter ikke til fugler, så det er ingen fare å spise ryper. Det er heller ingen fare for smitte mellom mennesker, ifølge sykehuset. 
 

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!