Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Starter vaksineringen mandag

 

Starter vaksineringen mandag

Longyearbyen sykehus tilbyr alle som har vært i kontakt med spytt, munnhule og sentralnervesystemet til reinsdyr å vaksinere seg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.09.2011 kl 13:43

Sykehuset ber personer med etternavn som starter på bokstavene a til k om å møte på Longyearbyen skole mandag ettermiddag. De andre bes møte tirsdag ettermiddag. 

Det er bare voksne og barn, som har vært i direkte berøring med reinsdyrets spytt, munnhule, hjerne eller ryggmarg som får tilbudet. Personene vaksineres med fem doser fordelt på en måned. Vaksineringen gir en beskyttelse på fem år. 

De som ikke har vært eksponert, men kun er interessert i forebyggende vaksine for framtidig beskyttelse, vil få anledning til dette når utbruddsvaksineringen er over, det vil si fra desember. De må betale vaksineringen selv.  

Kjøttet kan spises

Ifølge sykehuset utgjør det ikke noen kjent smittefare å spise reinsdyrkjøtt fra årets jakt. Det anbefales likevel at alt kjøtt gjennomstekes eller kokes. Hjernen og ryggsøyla med ryggmarg må ikke spises, mens knokler og annen beinmarg kan spises, så lenge det behandles på samme måte som kjøttet. Viruset smitter ikke til fugler, så det er ingen fare å spise ryper. Det er heller ingen fare for smitte mellom mennesker, ifølge sykehuset. 
 

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!