Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stanset farlig jobb

Dette stillaset ble ansett for å være for farlig av Arbeidstilsynet. Arbeidet med kulturhuset ble stanset i ei drøy uke til utbedringer var gjort. FOTO: Christopher Engås

Stanset farlig jobb

Arbeidstilsynet satte en midlertidig stopper for restaureringsarbeidet i Barentsburg.

Første uka i september foretok Sysselmannen og Arbeidstilsynet en visitt til Barentsburg etter å ha fått inn meldinger om uforsvarlig arbeid på stillas. Spesielt stillasene som ble brukt i det omfattende restaureringsarbeidet med kulturhuset, var interessante for tilsynet.

Helt på kanten

I rapporten som Arbeidstilsynet har sendt til Trust Arktikugol og entreprenøren som utfører arbeidet, Kraspan Montazj, påpekes det at det ble avdekket flere kritikkverdige forhold.

«På vei gjennom byen tok Arbeidstilsynet fotografier av arbeidstakere som jobbet på tak og i stillas ved kulturhuset. En arbeidstaker på taket kastet ned avfallsmaterialer. Han sto helt ute på tak-kanten, men han hadde ingen fallsikring, verken rekkverk eller sikringssele. Fallhøyden var om lag 8 meter. Andre arbeidstakere arbeidet i stillaset om lag 7 meter over bakke­nivå. Denne stillasen manglet rekkverk og gangbanene var uforsvarlig smale».

Stans inntil videre

I august i fjor foretok Arbeidstilsynet et lignende tilsyn som førte til stans i arbeid på samtlige stillaser. Vedtaket ble opphevet etter at det ble innsendt dokumentasjon på at stillasene var forskriftsmessig utbedret. Nå er arbeidet på kulturhuset stanset nok en gang.

«Ingen av stillasene på de to byggene var forskriftsmessig satt opp. Manglene besto i manglende rekkverk og mangelfulle gangbaner».

Arbeidstilsynet forlanger orden i det sikkerhetsmessige, og skriftlig dokumentasjon på dette før vedtaket eventuelt kan oppheves, heter det i rapporten.

Ifølge seniorrådgiver Otto Bjarte Johansen i Arbeidstilsynet er forholdene på byggeplassene i Barentsburg nå blitt bedre.

– Jeg har fått dokumentasjon på at de påpekte manglene på sikkerhetssiden nå er rettet opp, men ikke rukket å skrive et formelt vedtak ennå. Men trusten har fått muntlig tillatelse til å starte arbeidet igjen, sa han onsdag.

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!