Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stanset farlig jobb

Dette stillaset ble ansett for å være for farlig av Arbeidstilsynet. Arbeidet med kulturhuset ble stanset i ei drøy uke til utbedringer var gjort. FOTO: Christopher Engås

Stanset farlig jobb

Arbeidstilsynet satte en midlertidig stopper for restaureringsarbeidet i Barentsburg.

Tekst:

Publisert:

Første uka i september foretok Sysselmannen og Arbeidstilsynet en visitt til Barentsburg etter å ha fått inn meldinger om uforsvarlig arbeid på stillas. Spesielt stillasene som ble brukt i det omfattende restaureringsarbeidet med kulturhuset, var interessante for tilsynet.

Helt på kanten

I rapporten som Arbeidstilsynet har sendt til Trust Arktikugol og entreprenøren som utfører arbeidet, Kraspan Montazj, påpekes det at det ble avdekket flere kritikkverdige forhold.

«På vei gjennom byen tok Arbeidstilsynet fotografier av arbeidstakere som jobbet på tak og i stillas ved kulturhuset. En arbeidstaker på taket kastet ned avfallsmaterialer. Han sto helt ute på tak-kanten, men han hadde ingen fallsikring, verken rekkverk eller sikringssele. Fallhøyden var om lag 8 meter. Andre arbeidstakere arbeidet i stillaset om lag 7 meter over bakke­nivå. Denne stillasen manglet rekkverk og gangbanene var uforsvarlig smale».

Stans inntil videre

I august i fjor foretok Arbeidstilsynet et lignende tilsyn som førte til stans i arbeid på samtlige stillaser. Vedtaket ble opphevet etter at det ble innsendt dokumentasjon på at stillasene var forskriftsmessig utbedret. Nå er arbeidet på kulturhuset stanset nok en gang.

«Ingen av stillasene på de to byggene var forskriftsmessig satt opp. Manglene besto i manglende rekkverk og mangelfulle gangbaner».

Arbeidstilsynet forlanger orden i det sikkerhetsmessige, og skriftlig dokumentasjon på dette før vedtaket eventuelt kan oppheves, heter det i rapporten.

Ifølge seniorrådgiver Otto Bjarte Johansen i Arbeidstilsynet er forholdene på byggeplassene i Barentsburg nå blitt bedre.

– Jeg har fått dokumentasjon på at de påpekte manglene på sikkerhetssiden nå er rettet opp, men ikke rukket å skrive et formelt vedtak ennå. Men trusten har fått muntlig tillatelse til å starte arbeidet igjen, sa han onsdag.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!