Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stanset farlig jobb

Dette stillaset ble ansett for å være for farlig av Arbeidstilsynet. Arbeidet med kulturhuset ble stanset i ei drøy uke til utbedringer var gjort. FOTO: Christopher Engås

Stanset farlig jobb

Arbeidstilsynet satte en midlertidig stopper for restaureringsarbeidet i Barentsburg.

Første uka i september foretok Sysselmannen og Arbeidstilsynet en visitt til Barentsburg etter å ha fått inn meldinger om uforsvarlig arbeid på stillas. Spesielt stillasene som ble brukt i det omfattende restaureringsarbeidet med kulturhuset, var interessante for tilsynet.

Helt på kanten

I rapporten som Arbeidstilsynet har sendt til Trust Arktikugol og entreprenøren som utfører arbeidet, Kraspan Montazj, påpekes det at det ble avdekket flere kritikkverdige forhold.

«På vei gjennom byen tok Arbeidstilsynet fotografier av arbeidstakere som jobbet på tak og i stillas ved kulturhuset. En arbeidstaker på taket kastet ned avfallsmaterialer. Han sto helt ute på tak-kanten, men han hadde ingen fallsikring, verken rekkverk eller sikringssele. Fallhøyden var om lag 8 meter. Andre arbeidstakere arbeidet i stillaset om lag 7 meter over bakke­nivå. Denne stillasen manglet rekkverk og gangbanene var uforsvarlig smale».

Stans inntil videre

I august i fjor foretok Arbeidstilsynet et lignende tilsyn som førte til stans i arbeid på samtlige stillaser. Vedtaket ble opphevet etter at det ble innsendt dokumentasjon på at stillasene var forskriftsmessig utbedret. Nå er arbeidet på kulturhuset stanset nok en gang.

«Ingen av stillasene på de to byggene var forskriftsmessig satt opp. Manglene besto i manglende rekkverk og mangelfulle gangbaner».

Arbeidstilsynet forlanger orden i det sikkerhetsmessige, og skriftlig dokumentasjon på dette før vedtaket eventuelt kan oppheves, heter det i rapporten.

Ifølge seniorrådgiver Otto Bjarte Johansen i Arbeidstilsynet er forholdene på byggeplassene i Barentsburg nå blitt bedre.

– Jeg har fått dokumentasjon på at de påpekte manglene på sikkerhetssiden nå er rettet opp, men ikke rukket å skrive et formelt vedtak ennå. Men trusten har fått muntlig tillatelse til å starte arbeidet igjen, sa han onsdag.

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!