Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stans for skoleboka

 

Stans for skoleboka

Den planlagte boka om Longyearbyen skole blir ikke ferdig i år. Prosjektet stanses 1. september, i påvente av mer penger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.07.2011 kl 07:00

– Vi setter en midlertidig stopp ut året, inntil vi har klart å skaffe friske midler, sier daglig leder i Oppvekstforetaket, Anne Ellingsen.

Kjersti Strømmen, som vanligvis jobber i NRK, kom til Svalbard i august for to år siden for å bruke ett år på en bok om Longyearbyen skole. Boka er fortsatt ikke ferdig.

– Det viser seg at arbeidet er mer omfattende enn vi hadde regnet med. Både det å samle stoffet, få tak i kilder og få oversikt over området er mer krevende enn vi trodde på forhånd, forklarer Ellingsen.

En million

Pengene som var satt av til bokprosjektet, 1,1 million kroner, er brukt opp. Det var den totale rammen for ett årsverk, i tillegg til blant annet reiser og administrasjon.

– Jeg og lokalstyreleder Kjell Mork har fått i oppgave å se på hvordan finansieringen kan bli videre, sier Ellingsen.

– Hvor mye mer trenger dere?

– Det vet vi ikke på nåværende tidspunkt. Vi får en oppsummering av forfatteren når engasjementet går ut 1. september. Da skal vi ta stilling til hva som er produsert og hva vi trenger i tillegg, svarer Ellingsen.

Er fristilt

Kjersti Strømmen kommer ikke til å være ansatt i Longyearbyen lokalstyre mens man venter på å få nye midler på plass.

– Utgangspunktet er at hun skal fullføre boka. Vi skal legge til rette for at hun får muligheten til det, sier Ellingsen.

Forfatteren selv sier hun gjerne ønsker det.

– Begge parter ønsker at det skal bli et bra og fullført prosjekt. Men det viste seg at ett år er for lite tid til et så stort historisk prosjekt, sier Strømmen.

Hun kan imidlertid ikke svare på hvor realistisk det er at hun fullfører boka.

– Det får vi ta etter hvert, når finansieringen er på plass. Nå finnes det ikke midler, og jeg er nødt til å ha en inntekt, sier Strømmen.

Utover det har hun ingen kommentarer til at prosjektet stanses midlertidig.

– Nå skal jeg gjøre så mye som jeg kan i løpet av den tida jeg har igjen, sier Strømmen.

Bok skal det bli

Anne Ellingsen vil ikke spekulere i hva som skjer hvis Strømmen ikke kan fortsette når finansieringen forhåpentligvis er på plass, men sier det er lite ønskelig at noen andre tar over.

– Siden dette har vært et tilsettingsforhold, er det oppdragsgiver som eier alt som er produsert. Likevel ville det vært forholdsvis lite rasjonelt at en annen skulle overta. En ny person vil bruke mye tid på å sette seg inn i og overta den researchen som allerede er gjort. Vi anser ikke det som en heldig situasjon, sier Ellingsen.

Hun vet foreløpig ikke hvor hun skal begynne å lete etter penger, men har et håp om at Longyearbyen lokalstyre vil støtte prosjektet utover budsjettet Oppvekstforetaket selv har.

– Vi har ikke bedt om det tidligere. Samtidig finnes det midler å søke på utenom Longyearbyen lokalstyre. Bok skal det bli, og sannsynligvis en god bok også, slår Ellingsen fast.  

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!