Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Stage divet» med snøskuter

Mange besøkte snøskutermessa på Huset i Longyearbyen lørdag. Natta før hadde en person kjørt utfor scenekanten med en snøskuter. FOTO: Christopher Engås

«Stage divet» med snøskuter

Fristelsen ble for stor da mannen oppdaget snøskuteren på scenen. Det endte ikke så bra.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.11.2014 kl 13:46

Det var natt til lørdag at den noe merkelige hendelsen fant sted. Snøskuterforhandlerne Ingeniør G. Paulsen AS (IGP) og Svalbard Snøskuterutleie AS (SSU) hadde rigget til foran lørdagens snøskutermesse på Huset. I storsalen, nede i gangen, og utenfor Huset var det stilt ut mange snøskutermodeller, som skulle vises fram dagen etterpå.

I løpet av natta har imidlertid en person blitt fristet til å teste en snøskuter – innendørs. En snøskuter tilhørende SSU ble startet opp på scenen på Huset, og kjørt rundt på parketten. Ferden endte utfor scenekanten og i gulvet med det man må formode har vært et brak. Kjøringen innendørs ble gjort av en ansatt i Svalbard Adventure Group AS, som eier både SSU og Huset.

Administrerende direktør i Svalbard Adventure Group, John-Einar Lockert, bekrefter hendelsen, men er ellers sparsom med kommentarene.

– Dette er blitt en personalsak i konsernet. Derfor ønsker jeg ikke å kommentere noe rundt den offentlig, sier han.

– Ble noen eller noe skadet etter hendelsen?

– Det var helt minimale skader, sier John-Einar Lockert, som heller ikke vil kommentere om politiet er involvert i saken.

Nøkkelord

Se bildet større

Ei ødelagt list på scenekanten er eneste synlige spor etter kjøringen. Ifølge eierne ble det minimalt med skader etter hendelsen. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!