Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stadig mer populært

I 2014 var Camp Svalbard og leder Ingeborg Runde i Ymerbukta. Denne gangen går turen til Skansbukta. FOTO: Christopher Engås

Stadig mer populært

Camp Svalbard arrangeres i helga.

Tekst:

Publisert:

Camp Svalbard starter i dag, og blir et stadig mer populært tilbud blant ungdom i Longyearbyen. I fjor var det 47 påmeldte, mens denne helga er tallet 64.

– Det er veldig kjekt at det er så mange som har lyst til å være med. Men det krever litt mer logistikk. Det blir flere telt og flere grupper. Og vi må sørge for at alle får vært gjennom hele programmet, sier campleder Ingeborg Runde.

Årets leir, som blir den åttende i rekken, siden Camp Svalbard ble startet opp i 2009, skal ligge i Skansbukta. På programmet står blant annet kajakkpadling i samarbeid med Svalbard Seilforening, fottur inn­over Skansdalen og salongrifle-skyting med Jakt- og Fiskeforeningen.

I tillegg til de 64 påmeldte ungdommene, er det cirka 30-35 frivillige som stiller opp og sørger for at de får en fin helg med gode opplevelser.

– Tanken er at ungdom som bor på Svalbard skal få oppleve Svalbardnaturen. De skal ha et godt friluftslivtilbud. Så handler det selvfølgelig også om å bli bedre kjent med hverandre, sier Runde.

Til nå har man vært på fire ulike steder siden oppstarten i 2009, hvor man har brukt samme sted to år på rad. Den opprinnelige tanken er at når man nå har funnet fire gode plasser å slå leir, skal man rullere mellom disse fire.

– Hvis man melder seg på fire år på rad, skal man kunne få fire forskjellige opplevelser, sier Runde.

– Hva kan du si om Skansbukta?

– Skansbukta er veldig naturidyllisk, med kjempefine fjell og en strand med runde slipte steiner. I tillegg til at det er mye kulturhistorie Det er også veldig skjermet, så det er ikke veldig værutsatt, sier Runde, som sammen med noen frivillige drar ut allerede torsdag for å gjøre klar ting til ungdommene kommer.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!