Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stadig mer populært

I 2014 var Camp Svalbard og leder Ingeborg Runde i Ymerbukta. Denne gangen går turen til Skansbukta. FOTO: Christopher Engås

Stadig mer populært

Camp Svalbard arrangeres i helga.

Camp Svalbard starter i dag, og blir et stadig mer populært tilbud blant ungdom i Longyearbyen. I fjor var det 47 påmeldte, mens denne helga er tallet 64.

– Det er veldig kjekt at det er så mange som har lyst til å være med. Men det krever litt mer logistikk. Det blir flere telt og flere grupper. Og vi må sørge for at alle får vært gjennom hele programmet, sier campleder Ingeborg Runde.

Årets leir, som blir den åttende i rekken, siden Camp Svalbard ble startet opp i 2009, skal ligge i Skansbukta. På programmet står blant annet kajakkpadling i samarbeid med Svalbard Seilforening, fottur inn­over Skansdalen og salongrifle-skyting med Jakt- og Fiskeforeningen.

I tillegg til de 64 påmeldte ungdommene, er det cirka 30-35 frivillige som stiller opp og sørger for at de får en fin helg med gode opplevelser.

– Tanken er at ungdom som bor på Svalbard skal få oppleve Svalbardnaturen. De skal ha et godt friluftslivtilbud. Så handler det selvfølgelig også om å bli bedre kjent med hverandre, sier Runde.

Til nå har man vært på fire ulike steder siden oppstarten i 2009, hvor man har brukt samme sted to år på rad. Den opprinnelige tanken er at når man nå har funnet fire gode plasser å slå leir, skal man rullere mellom disse fire.

– Hvis man melder seg på fire år på rad, skal man kunne få fire forskjellige opplevelser, sier Runde.

– Hva kan du si om Skansbukta?

– Skansbukta er veldig naturidyllisk, med kjempefine fjell og en strand med runde slipte steiner. I tillegg til at det er mye kulturhistorie Det er også veldig skjermet, så det er ikke veldig værutsatt, sier Runde, som sammen med noen frivillige drar ut allerede torsdag for å gjøre klar ting til ungdommene kommer.

Siste nytt i Nyheter

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!