Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stadig mer populært

I 2014 var Camp Svalbard og leder Ingeborg Runde i Ymerbukta. Denne gangen går turen til Skansbukta. FOTO: Christopher Engås

Stadig mer populært

Camp Svalbard arrangeres i helga.

Tekst:

Publisert:

Camp Svalbard starter i dag, og blir et stadig mer populært tilbud blant ungdom i Longyearbyen. I fjor var det 47 påmeldte, mens denne helga er tallet 64.

– Det er veldig kjekt at det er så mange som har lyst til å være med. Men det krever litt mer logistikk. Det blir flere telt og flere grupper. Og vi må sørge for at alle får vært gjennom hele programmet, sier campleder Ingeborg Runde.

Årets leir, som blir den åttende i rekken, siden Camp Svalbard ble startet opp i 2009, skal ligge i Skansbukta. På programmet står blant annet kajakkpadling i samarbeid med Svalbard Seilforening, fottur inn­over Skansdalen og salongrifle-skyting med Jakt- og Fiskeforeningen.

I tillegg til de 64 påmeldte ungdommene, er det cirka 30-35 frivillige som stiller opp og sørger for at de får en fin helg med gode opplevelser.

– Tanken er at ungdom som bor på Svalbard skal få oppleve Svalbardnaturen. De skal ha et godt friluftslivtilbud. Så handler det selvfølgelig også om å bli bedre kjent med hverandre, sier Runde.

Til nå har man vært på fire ulike steder siden oppstarten i 2009, hvor man har brukt samme sted to år på rad. Den opprinnelige tanken er at når man nå har funnet fire gode plasser å slå leir, skal man rullere mellom disse fire.

– Hvis man melder seg på fire år på rad, skal man kunne få fire forskjellige opplevelser, sier Runde.

– Hva kan du si om Skansbukta?

– Skansbukta er veldig naturidyllisk, med kjempefine fjell og en strand med runde slipte steiner. I tillegg til at det er mye kulturhistorie Det er også veldig skjermet, så det er ikke veldig værutsatt, sier Runde, som sammen med noen frivillige drar ut allerede torsdag for å gjøre klar ting til ungdommene kommer.

Siste nytt i Nyheter

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!