Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stadig flere utlendinger

Thailendere fremfører dans under thaifestivalen Loy Kratong i november i fjor. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Stadig flere utlendinger

Utlendingene står for den største befolkningsveksten på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.09.2011 kl 13:53

Etter tre halvår på rad med større ut- enn innflytting til Svalbard, har strømmen snudd i år. Første halvår økte folketallet med 145 personer, og til sammen var det registrert 2.539 bosatte på Svalbard 1. juli i år. Utlendinger står for to tredeler av økningen, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB). I den russiske bosettingen Barentsburg steg befolkningen fra 370 til 425. I Longyearbyen økte andelen utlendinger fra 322 til 363.

Thailendere og svensker

Thailenderne er fortsatt den største utenlandske gruppa i Longyearbyen, med 103 bosatte. På plassen bak følger svensker med 75, og russere med 36 bosatte. Kvinnene er i flertall blant de fra Thailand, Russland og Filippinene, mens det er et mannsoverskudd blant resten av utlendingene. Av den totale befolkningen i de norske bosettingene kommer 363 fra utlandet, mens 1.741 personer har bakgrunn fra fastlands-Norge.

Mange bor alene

For første gang presenterer SSB også statistikk over husholdningene i de norske bosettingene. Den viser at over halvparten av husholdningene består av én person og at 25 prosent av innbyggerne bor alene. I fastlandsnorge er tallene henholdsvis 40 prosent og 18 prosent.

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!