Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stadig flere utlendinger

Thailendere fremfører dans under thaifestivalen Loy Kratong i november i fjor. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Stadig flere utlendinger

Utlendingene står for den største befolkningsveksten på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.09.2011 kl 13:53

Etter tre halvår på rad med større ut- enn innflytting til Svalbard, har strømmen snudd i år. Første halvår økte folketallet med 145 personer, og til sammen var det registrert 2.539 bosatte på Svalbard 1. juli i år. Utlendinger står for to tredeler av økningen, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB). I den russiske bosettingen Barentsburg steg befolkningen fra 370 til 425. I Longyearbyen økte andelen utlendinger fra 322 til 363.

Thailendere og svensker

Thailenderne er fortsatt den største utenlandske gruppa i Longyearbyen, med 103 bosatte. På plassen bak følger svensker med 75, og russere med 36 bosatte. Kvinnene er i flertall blant de fra Thailand, Russland og Filippinene, mens det er et mannsoverskudd blant resten av utlendingene. Av den totale befolkningen i de norske bosettingene kommer 363 fra utlandet, mens 1.741 personer har bakgrunn fra fastlands-Norge.

Mange bor alene

For første gang presenterer SSB også statistikk over husholdningene i de norske bosettingene. Den viser at over halvparten av husholdningene består av én person og at 25 prosent av innbyggerne bor alene. I fastlandsnorge er tallene henholdsvis 40 prosent og 18 prosent.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!