Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stadig flere barnevernssaker

Konsulent Torill Pauline Walla synes det er positivt at folk har lav terskel for å melde fra. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Stadig flere barnevernssaker

Longyearbyen har hatt dobbelt så mange barnevernssaker hittil i år som samme periode i fjor.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Barne- og familietjenesten i Longyearbyen har første halvår i år mottatt 13 meldinger, mot seks i samme periode i fjor. Ni av sakene er avsluttet, og fire er henlagt fordi familiene har flyttet eller foreldrene ikke så behovet for hjelp. I de resterende fem sakene er det fattet vedtak.
Konsulent i barne- og familietjenesten i Longyearbyen lokalstyre (LL), Torill Pauline Walla, tror en av forklaringene til økningen kan være at Longyearbyen er blitt mer lik en fastlandskommune.
– Det kan hende disse tallene gjenspeiler at vi har fått et mer vanlig familiesamfunn. Vi har mange barn i Longyearbyen, og noen av dem har problemer. Men økningen kan også bety at folk er blitt flinkere til å si ifra, noe som er positivt, sier Walla.

Seriøse meldinger
Hun karakteriserer noen av sakene som alvorlige, der barna har levd under vanskelige forhold, og det har vært nødvendig å sette inn tyngre tiltak. I de andre sakene dreier det seg om mindre problemer, der barna har behov for noe mer enn det foreldrene kan stille opp med, og enten har fått veiledning, støttekontakt eller et besøkshjem.
– Det virker som at terskelen for å komme med en bekymringsmelding til oss er lav i de mindre alvorlige sakene. Det er kjempepositivt at folk sier fra, og alle meldingene vi har fått inn i år har vært seriøse, selv om alle ikke er like alvorlige, sier Walla.

Lever tett
Hun tror imidlertid det er vanskeligere for folk å si ifra om de alvorlige sakene.
– I disse sakene kan det virke som folk venter lenger. Man lever tett på hverandre her i Longyearbyen, og omgås på flere arenaer. Da kan det være vanskelig å melde fra hvis det kan få store konsekvenser, sier Walla, som likevel maner til mer åpenhet.
– Det er bedre med en melding for mye enn en for lite, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!