Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stadig flere barnevernssaker

Konsulent Torill Pauline Walla synes det er positivt at folk har lav terskel for å melde fra. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Stadig flere barnevernssaker

Longyearbyen har hatt dobbelt så mange barnevernssaker hittil i år som samme periode i fjor.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Barne- og familietjenesten i Longyearbyen har første halvår i år mottatt 13 meldinger, mot seks i samme periode i fjor. Ni av sakene er avsluttet, og fire er henlagt fordi familiene har flyttet eller foreldrene ikke så behovet for hjelp. I de resterende fem sakene er det fattet vedtak.
Konsulent i barne- og familietjenesten i Longyearbyen lokalstyre (LL), Torill Pauline Walla, tror en av forklaringene til økningen kan være at Longyearbyen er blitt mer lik en fastlandskommune.
– Det kan hende disse tallene gjenspeiler at vi har fått et mer vanlig familiesamfunn. Vi har mange barn i Longyearbyen, og noen av dem har problemer. Men økningen kan også bety at folk er blitt flinkere til å si ifra, noe som er positivt, sier Walla.

Seriøse meldinger
Hun karakteriserer noen av sakene som alvorlige, der barna har levd under vanskelige forhold, og det har vært nødvendig å sette inn tyngre tiltak. I de andre sakene dreier det seg om mindre problemer, der barna har behov for noe mer enn det foreldrene kan stille opp med, og enten har fått veiledning, støttekontakt eller et besøkshjem.
– Det virker som at terskelen for å komme med en bekymringsmelding til oss er lav i de mindre alvorlige sakene. Det er kjempepositivt at folk sier fra, og alle meldingene vi har fått inn i år har vært seriøse, selv om alle ikke er like alvorlige, sier Walla.

Lever tett
Hun tror imidlertid det er vanskeligere for folk å si ifra om de alvorlige sakene.
– I disse sakene kan det virke som folk venter lenger. Man lever tett på hverandre her i Longyearbyen, og omgås på flere arenaer. Da kan det være vanskelig å melde fra hvis det kan få store konsekvenser, sier Walla, som likevel maner til mer åpenhet.
– Det er bedre med en melding for mye enn en for lite, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!