Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stadig flere barnevernssaker

Konsulent Torill Pauline Walla synes det er positivt at folk har lav terskel for å melde fra. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Stadig flere barnevernssaker

Longyearbyen har hatt dobbelt så mange barnevernssaker hittil i år som samme periode i fjor.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Barne- og familietjenesten i Longyearbyen har første halvår i år mottatt 13 meldinger, mot seks i samme periode i fjor. Ni av sakene er avsluttet, og fire er henlagt fordi familiene har flyttet eller foreldrene ikke så behovet for hjelp. I de resterende fem sakene er det fattet vedtak.
Konsulent i barne- og familietjenesten i Longyearbyen lokalstyre (LL), Torill Pauline Walla, tror en av forklaringene til økningen kan være at Longyearbyen er blitt mer lik en fastlandskommune.
– Det kan hende disse tallene gjenspeiler at vi har fått et mer vanlig familiesamfunn. Vi har mange barn i Longyearbyen, og noen av dem har problemer. Men økningen kan også bety at folk er blitt flinkere til å si ifra, noe som er positivt, sier Walla.

Seriøse meldinger
Hun karakteriserer noen av sakene som alvorlige, der barna har levd under vanskelige forhold, og det har vært nødvendig å sette inn tyngre tiltak. I de andre sakene dreier det seg om mindre problemer, der barna har behov for noe mer enn det foreldrene kan stille opp med, og enten har fått veiledning, støttekontakt eller et besøkshjem.
– Det virker som at terskelen for å komme med en bekymringsmelding til oss er lav i de mindre alvorlige sakene. Det er kjempepositivt at folk sier fra, og alle meldingene vi har fått inn i år har vært seriøse, selv om alle ikke er like alvorlige, sier Walla.

Lever tett
Hun tror imidlertid det er vanskeligere for folk å si ifra om de alvorlige sakene.
– I disse sakene kan det virke som folk venter lenger. Man lever tett på hverandre her i Longyearbyen, og omgås på flere arenaer. Da kan det være vanskelig å melde fra hvis det kan få store konsekvenser, sier Walla, som likevel maner til mer åpenhet.
– Det er bedre med en melding for mye enn en for lite, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!