Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Spreke ønsker for byen

Kreative ungdommer laget modell av hvordan de vil ha det. Mikaela DaSilva (f.v.), Steffen-Allan Rognmo, Thea Selven, Malin Nilssen Alexandersen, Liv-Anna Ringheim og Sigri Markussen. FOTO: Hilde Røsvik

Spreke ønsker for byen

Ungdommen med kreative sentrumsønsker.

Tekst:

Publisert:

Ungdommene som møtte opp lørdag til Sentrumsfest og idedugnad for Longyearbyen og den nye sentrumsplanen, hadde mange tanker om hva de ønsker seg. I løpet av noen timer på ungdomsklubben laget de en modell som viser fram noen dem.

– Det er mange i byen som ønsker seg en betongrampe istedenfor den vi har nå. Det er mye bedre å skate på og det vil bli mange flere brukere, også studenter, tror Steffen-Allan Rognmo. Han forteller at rampen som står utenfor Fruene er mest brukt av småunger som bruker den til sklie.

Sigrid Markussen synes det kan være fint å sette opp et tre med lys og benker rundt. Det må også være kasser med reinsdyrskinn som folk kan ta ut og legge oppå benkene.

Den store modellen ungdommene har laget viser en stor vegg til utekino midt i sentrum og en stor trapp folk kan sitte i. En av bygningene har fått et stort rundt tak med sitteplasser om sommeren. Solcellepanel og vindenergi har de også tenkt skal være en del av det nye sentrum.

Det ble arrangert verksted for både barn og unge. De yngste lagde collager der de fikk komme med forslag til hva slags farger de ville ha mer av i Longyearbyen. Kunstner Kjell Varvin og formidler Rakel Huglien deltok på arrangementet. Det var Kunsthall Svalbard - Nordnorsk Kunstmuseum som stod som arrangør av verkstedene.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!