Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Spreke ønsker for byen

Kreative ungdommer laget modell av hvordan de vil ha det. Mikaela DaSilva (f.v.), Steffen-Allan Rognmo, Thea Selven, Malin Nilssen Alexandersen, Liv-Anna Ringheim og Sigri Markussen. FOTO: Hilde Røsvik

Spreke ønsker for byen

Ungdommen med kreative sentrumsønsker.

Tekst:

Publisert:

Ungdommene som møtte opp lørdag til Sentrumsfest og idedugnad for Longyearbyen og den nye sentrumsplanen, hadde mange tanker om hva de ønsker seg. I løpet av noen timer på ungdomsklubben laget de en modell som viser fram noen dem.

– Det er mange i byen som ønsker seg en betongrampe istedenfor den vi har nå. Det er mye bedre å skate på og det vil bli mange flere brukere, også studenter, tror Steffen-Allan Rognmo. Han forteller at rampen som står utenfor Fruene er mest brukt av småunger som bruker den til sklie.

Sigrid Markussen synes det kan være fint å sette opp et tre med lys og benker rundt. Det må også være kasser med reinsdyrskinn som folk kan ta ut og legge oppå benkene.

Den store modellen ungdommene har laget viser en stor vegg til utekino midt i sentrum og en stor trapp folk kan sitte i. En av bygningene har fått et stort rundt tak med sitteplasser om sommeren. Solcellepanel og vindenergi har de også tenkt skal være en del av det nye sentrum.

Det ble arrangert verksted for både barn og unge. De yngste lagde collager der de fikk komme med forslag til hva slags farger de ville ha mer av i Longyearbyen. Kunstner Kjell Varvin og formidler Rakel Huglien deltok på arrangementet. Det var Kunsthall Svalbard - Nordnorsk Kunstmuseum som stod som arrangør av verkstedene.

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!