Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Spreke føtter inntok veiene

Godt over hundre små og store deltok i årets Spitsbergen Marathon. Dette er 18. gang løpet arrangeres. FOTO: Anders Fjellestad

Spreke føtter inntok veiene

En maraton er drøye 42 kilometer. Det er like mange kilometer som det finnes vei i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.06.2012 kl 10:56

Det begrensede veisystemet i Longyearbyen-området er likevel ingen hindring for Spitsbergen Marathon. Lørdag gikk løpet av stabelen for 18. gang.

Flere løp

Med til sammen 158 påmeldte, ble det til tider riktig folksomt på veiene i byen. Her løp deltakerne enten helmaraton, halvmaraton, Spitsbergenmila eller Minimila på 3 kilometer. I tillegg løp 38 deltakere Spitsbergenmila uten tid. Barneløpet Labb og Line gikk også av stabelen med mange små og store deltakere.

De raskeste

Den kjappeste i helmaraton ble Kalle Jensen, som fullførte på 2:50:10. Raskeste kvinne ble Britta Homer på tida 3:57:29.

I halvmaraton ble Håkon Stenbakken den raskeste på 1:23:28. Maja Aarland ble raskeste kvinne på 1:40:37. Spitsbergenmila ble vunnet av Runar Bråthen på 44:14 og Sofia Skaar på 50:06.

Sølvvinneren i halvmaraton, Linn Asplin, ble utelatt i den første resultatlista - se den oppdaterte og korrekte resultatlista her!

Mer om maratonen, samt Labb og Line-løpet i Svalbardposten kommende fredag.
 

Last ned vedlegg

Spitsbergen_Maraton_Resultatliste_2012_rettet1_R_M.pdf

Siste nytt i Nyheter

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

 
92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!