Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Spreke føtter inntok veiene

Godt over hundre små og store deltok i årets Spitsbergen Marathon. Dette er 18. gang løpet arrangeres. FOTO: Anders Fjellestad

Spreke føtter inntok veiene

En maraton er drøye 42 kilometer. Det er like mange kilometer som det finnes vei i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.06.2012 kl 10:56

Det begrensede veisystemet i Longyearbyen-området er likevel ingen hindring for Spitsbergen Marathon. Lørdag gikk løpet av stabelen for 18. gang.

Flere løp

Med til sammen 158 påmeldte, ble det til tider riktig folksomt på veiene i byen. Her løp deltakerne enten helmaraton, halvmaraton, Spitsbergenmila eller Minimila på 3 kilometer. I tillegg løp 38 deltakere Spitsbergenmila uten tid. Barneløpet Labb og Line gikk også av stabelen med mange små og store deltakere.

De raskeste

Den kjappeste i helmaraton ble Kalle Jensen, som fullførte på 2:50:10. Raskeste kvinne ble Britta Homer på tida 3:57:29.

I halvmaraton ble Håkon Stenbakken den raskeste på 1:23:28. Maja Aarland ble raskeste kvinne på 1:40:37. Spitsbergenmila ble vunnet av Runar Bråthen på 44:14 og Sofia Skaar på 50:06.

Sølvvinneren i halvmaraton, Linn Asplin, ble utelatt i den første resultatlista - se den oppdaterte og korrekte resultatlista her!

Mer om maratonen, samt Labb og Line-løpet i Svalbardposten kommende fredag.
 

Last ned vedlegg

Spitsbergen_Maraton_Resultatliste_2012_rettet1_R_M.pdf

Siste nytt i Nyheter

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!