Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Språkpris til Saxifraga

I vår hadde Saxifraga og daglig leder Marit Mellby (t.h.) besøk av gjestefrisør Kurt James Smith. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Språkpris til Saxifraga

Frisørsalongen Saxifraga i Longyearbyen har fått Språkrådets diplom for godt navnevett.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.06.2010 kl 12:38

Hvert år hedrer Språkrådet bedrifter som har valgt gode navn. I år var det bedifter i Finnmark og på Svalbard som ble vurdert.

I går fikk frisørsalongen Saxifraga i Longyearbyen diplom for sitt navnevalg. Salongens navn er inspirert av blomsterfamilien med det latinske navnet Saxifraga. Rødsildra, som er den planten på Svalbard som blomstrer tidligst om våren, bærer det latinske navnet Saxifraga oppositifolia.

Språkrådet deler ut prisen for å oppmuntre til språklig kreativitet og bevissthet. Diplomutdelingen skjedde i går, og er et ledd i arbeidet for å motvirke unødig bruk av engelsk.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!