Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Språkpris til Saxifraga

I vår hadde Saxifraga og daglig leder Marit Mellby (t.h.) besøk av gjestefrisør Kurt James Smith. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Språkpris til Saxifraga

Frisørsalongen Saxifraga i Longyearbyen har fått Språkrådets diplom for godt navnevett.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.06.2010 kl 12:38

Hvert år hedrer Språkrådet bedrifter som har valgt gode navn. I år var det bedifter i Finnmark og på Svalbard som ble vurdert.

I går fikk frisørsalongen Saxifraga i Longyearbyen diplom for sitt navnevalg. Salongens navn er inspirert av blomsterfamilien med det latinske navnet Saxifraga. Rødsildra, som er den planten på Svalbard som blomstrer tidligst om våren, bærer det latinske navnet Saxifraga oppositifolia.

Språkrådet deler ut prisen for å oppmuntre til språklig kreativitet og bevissthet. Diplomutdelingen skjedde i går, og er et ledd i arbeidet for å motvirke unødig bruk av engelsk.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!