Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Spøkefullt på  biblioteket

Ut ifra bildet ser det ut til at Magnus Pedersen ble sterkt inspirert av spøkelseshistoriene han hørte på biblioteket. FOTO: Maiken Hermansen

Spøkefullt på biblioteket

I mørket er alle femteklassinger små.

– Du skal slaktes og henges på en krok!

Bibliotekar Karina Halgunset lyser med lommelykta ned i boksidene og leser med skummel stemme. Det er ikke mange minuttene siden gjengen med femteklassinger som sitter i sofaen var tøffe i trynet og mente spøkelseshistorier var for småbarn. Nå er de musestille og skvetter hver gang Halgunset brått hever stemmen.

To netter i forrige uke fikk begge femteklassene fra Longyearbyen skole overnatte på biblioteket – med voksne til stede selvsagt. Det ble både spøkelseshistorier, skattejakt, og til og med litt søvn på skoleelevene.

Nøkkelord

Se bildet større

Sofie Skogvang var en av femteklassingene som fikk overnatte i biblioteket. FOTO: Maiken Hermansen

Se bildet større

Femteklassinger fra Longyearbyen skole. Bakerst fra venstre: Noah Andreas Leinan Johannessen, Amalie Torgeirsdatter Prytz, Jesper Rasmussen og Niva Stiberg-Hansen. Foran fra venstre: Carl Arne Olnils, Jonatan Johansen, August Obrestad Øiseth, Tonje Andrea Lervik Pedersen, Syver Grev, August Snibsøer, Vilde Olsbakk Rønning, Ingrid Darre Gunleiksrud, Sigri Klausen Markussen og Aksel Olav Steen. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!