Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Spøkefullt på  biblioteket

Ut ifra bildet ser det ut til at Magnus Pedersen ble sterkt inspirert av spøkelseshistoriene han hørte på biblioteket. FOTO: Maiken Hermansen

Spøkefullt på biblioteket

I mørket er alle femteklassinger små.

Tekst:

Publisert:

– Du skal slaktes og henges på en krok!

Bibliotekar Karina Halgunset lyser med lommelykta ned i boksidene og leser med skummel stemme. Det er ikke mange minuttene siden gjengen med femteklassinger som sitter i sofaen var tøffe i trynet og mente spøkelseshistorier var for småbarn. Nå er de musestille og skvetter hver gang Halgunset brått hever stemmen.

To netter i forrige uke fikk begge femteklassene fra Longyearbyen skole overnatte på biblioteket – med voksne til stede selvsagt. Det ble både spøkelseshistorier, skattejakt, og til og med litt søvn på skoleelevene.

Nøkkelord

Se bildet større

Sofie Skogvang var en av femteklassingene som fikk overnatte i biblioteket. FOTO: Maiken Hermansen

Se bildet større

Femteklassinger fra Longyearbyen skole. Bakerst fra venstre: Noah Andreas Leinan Johannessen, Amalie Torgeirsdatter Prytz, Jesper Rasmussen og Niva Stiberg-Hansen. Foran fra venstre: Carl Arne Olnils, Jonatan Johansen, August Obrestad Øiseth, Tonje Andrea Lervik Pedersen, Syver Grev, August Snibsøer, Vilde Olsbakk Rønning, Ingrid Darre Gunleiksrud, Sigri Klausen Markussen og Aksel Olav Steen. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!