Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Spitsbergen IT får nye eiere

Administrerende direktør Lars Ivar Simonsen i Funn IT og daglig leder Stian Løkser i Spitsbergen IT. FOTO: Funn IT

Spitsbergen IT får nye eiere

Funn IT overtar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.01.2014 kl 15:29

- Dette utvider og styrker vårt tjenestetilbud og gir oss nye muligheter for vekst og utvikling, sier daglig leder Stian Løkser.

I en pressemelding viser han til at Spitsbergen IT gjennom ti år i Longyearbyen har etablert mange langsiktige driftsavtaler med lokale bedrifter og institusjoner.

– Dette gir både oss og våre kunder forutsigbarhet og stabilitet. Det er mye takket være disse langvarige kundeforholdene at vi har klart å oppnå våre gode resultater og fått vår soliditet.

Kjøpesummen er ukjent, men Spitsbergen IT omsatte med sine tre ansatte i 2013 for 5 millioner. Funn IT styrker med kjøpet sin posisjon som et av Nord-Norges største IT-selskap, fastslår daglig leder Lars Ivar Simonsen i Funn IT.

– Vi har i tillegg en ambisjon om å kunne være med og videreutvikle IT-miljøet på Svalbard, med tilførsel av ny kompetanse og tjenester, produsert og levert lokalt i et spennende område, sier han.

Funn-konsernet har etter oppkjøpet rundt 80 ansatte i avdelingene i Narvik, Harstad, Bodø, Oslo, Finnsnes og Svalbard. Selskapet omsetter for mer enn 100 millioner kroner.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!