Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Spitsbergen IT får nye eiere

Administrerende direktør Lars Ivar Simonsen i Funn IT og daglig leder Stian Løkser i Spitsbergen IT. FOTO: Funn IT

Spitsbergen IT får nye eiere

Funn IT overtar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.01.2014 kl 15:29

- Dette utvider og styrker vårt tjenestetilbud og gir oss nye muligheter for vekst og utvikling, sier daglig leder Stian Løkser.

I en pressemelding viser han til at Spitsbergen IT gjennom ti år i Longyearbyen har etablert mange langsiktige driftsavtaler med lokale bedrifter og institusjoner.

– Dette gir både oss og våre kunder forutsigbarhet og stabilitet. Det er mye takket være disse langvarige kundeforholdene at vi har klart å oppnå våre gode resultater og fått vår soliditet.

Kjøpesummen er ukjent, men Spitsbergen IT omsatte med sine tre ansatte i 2013 for 5 millioner. Funn IT styrker med kjøpet sin posisjon som et av Nord-Norges største IT-selskap, fastslår daglig leder Lars Ivar Simonsen i Funn IT.

– Vi har i tillegg en ambisjon om å kunne være med og videreutvikle IT-miljøet på Svalbard, med tilførsel av ny kompetanse og tjenester, produsert og levert lokalt i et spennende område, sier han.

Funn-konsernet har etter oppkjøpet rundt 80 ansatte i avdelingene i Narvik, Harstad, Bodø, Oslo, Finnsnes og Svalbard. Selskapet omsetter for mer enn 100 millioner kroner.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!