Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Spitsbergen IT får nye eiere

Administrerende direktør Lars Ivar Simonsen i Funn IT og daglig leder Stian Løkser i Spitsbergen IT. FOTO: Funn IT

Spitsbergen IT får nye eiere

Funn IT overtar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.01.2014 kl 15:29

- Dette utvider og styrker vårt tjenestetilbud og gir oss nye muligheter for vekst og utvikling, sier daglig leder Stian Løkser.

I en pressemelding viser han til at Spitsbergen IT gjennom ti år i Longyearbyen har etablert mange langsiktige driftsavtaler med lokale bedrifter og institusjoner.

– Dette gir både oss og våre kunder forutsigbarhet og stabilitet. Det er mye takket være disse langvarige kundeforholdene at vi har klart å oppnå våre gode resultater og fått vår soliditet.

Kjøpesummen er ukjent, men Spitsbergen IT omsatte med sine tre ansatte i 2013 for 5 millioner. Funn IT styrker med kjøpet sin posisjon som et av Nord-Norges største IT-selskap, fastslår daglig leder Lars Ivar Simonsen i Funn IT.

– Vi har i tillegg en ambisjon om å kunne være med og videreutvikle IT-miljøet på Svalbard, med tilførsel av ny kompetanse og tjenester, produsert og levert lokalt i et spennende område, sier han.

Funn-konsernet har etter oppkjøpet rundt 80 ansatte i avdelingene i Narvik, Harstad, Bodø, Oslo, Finnsnes og Svalbard. Selskapet omsetter for mer enn 100 millioner kroner.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!