Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Spitsbergen IT får nye eiere

Administrerende direktør Lars Ivar Simonsen i Funn IT og daglig leder Stian Løkser i Spitsbergen IT. FOTO: Funn IT

Spitsbergen IT får nye eiere

Funn IT overtar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.01.2014 kl 15:29

- Dette utvider og styrker vårt tjenestetilbud og gir oss nye muligheter for vekst og utvikling, sier daglig leder Stian Løkser.

I en pressemelding viser han til at Spitsbergen IT gjennom ti år i Longyearbyen har etablert mange langsiktige driftsavtaler med lokale bedrifter og institusjoner.

– Dette gir både oss og våre kunder forutsigbarhet og stabilitet. Det er mye takket være disse langvarige kundeforholdene at vi har klart å oppnå våre gode resultater og fått vår soliditet.

Kjøpesummen er ukjent, men Spitsbergen IT omsatte med sine tre ansatte i 2013 for 5 millioner. Funn IT styrker med kjøpet sin posisjon som et av Nord-Norges største IT-selskap, fastslår daglig leder Lars Ivar Simonsen i Funn IT.

– Vi har i tillegg en ambisjon om å kunne være med og videreutvikle IT-miljøet på Svalbard, med tilførsel av ny kompetanse og tjenester, produsert og levert lokalt i et spennende område, sier han.

Funn-konsernet har etter oppkjøpet rundt 80 ansatte i avdelingene i Narvik, Harstad, Bodø, Oslo, Finnsnes og Svalbard. Selskapet omsetter for mer enn 100 millioner kroner.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!