Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Spisepause ved Janssonhaugen

Isbjørnen ble lørdag observert øverst i Adventdalen på vei østover. Trolig er den identisk med denne, som ble observert ved Hiorthhamn dagen i forveien. FOTO: Magnar Silseth, Sysselmannen

Spisepause ved Janssonhaugen

Isbjørnen som har vært nede i Adventdalen, trekker unna bebyggelsen. Lørdag ettermiddag hadde den spisepause ved Janssonhaugen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.08.2014 kl 12:38

Isbjørnen ble observert nede i Adventdalen fredag, men forsvant så før den igjen dukket opp i dag. Lørdag formiddag ble den observert på vei østover i Adventdalen i området mellom Helvetiafjellet og Halwylfjellet.

Sysselmannen opplyser at de ikke er helt sikre, men at de antar det er den samme bjørnen som ble observert i Hiorthhamn fredag. Bjørnen ble da drevet opp i Mälardalen.

- Vi kjørte opp til Camp Barents og så at den fortsatte østover og at den hele tiden befant seg på nordsiden av dalen, sa sysselmannsbetjent Thor-Arild Hansen om observasjonen lørdag formiddag.

Bjørnen ble i tillegg fulgt på avstand fra helikopter.
Senere på ettermiddagen ble det gjort nye observasjoner fra Sysselmannens helikopter i forbindelse med et annet oppdrag.

Isbjørnen hadde da funnet seg et reinsdyrkadaver ved Janssonhaugen, opplyser sysselmannsførstebetjent Christian Svarstad.

Politiet ber imidlertid folk være oppmerksomme.

- Vi har sett at det er bjørn som trekker ned mot bebyggelse, sier Thor-Arild Hansen.
Det er heller ikke klart om dette var den samme bjørnen som dukket opp 20. august ved Revneset, og som tok seg inn i flere hytter på vei østover.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!