Spisepause ved Janssonhaugen

Isbjørnen som har vært nede i Adventdalen, trekker unna bebyggelsen. Lørdag ettermiddag hadde den spisepause ved Janssonhaugen.

Isbjørnen ble lørdag observert øverst i Adventdalen på vei østover. Trolig er den identisk med denne, som ble observert ved Hiorthhamn dagen i forveien.
Publisert

Isbjørnen ble observert nede i Adventdalen fredag, men forsvant så før den igjen dukket opp i dag. Lørdag formiddag ble den observert på vei østover i Adventdalen i området mellom Helvetiafjellet og Halwylfjellet.

Sysselmannen opplyser at de ikke er helt sikre, men at de antar det er den samme bjørnen som ble observert i Hiorthhamn fredag. Bjørnen ble da drevet opp i Mälardalen.

- Vi kjørte opp til Camp Barents og så at den fortsatte østover og at den hele tiden befant seg på nordsiden av dalen, sa sysselmannsbetjent Thor-Arild Hansen om observasjonen lørdag formiddag.

Bjørnen ble i tillegg fulgt på avstand fra helikopter.
Senere på ettermiddagen ble det gjort nye observasjoner fra Sysselmannens helikopter i forbindelse med et annet oppdrag.

Isbjørnen hadde da funnet seg et reinsdyrkadaver ved Janssonhaugen, opplyser sysselmannsførstebetjent Christian Svarstad.

Politiet ber imidlertid folk være oppmerksomme.

- Vi har sett at det er bjørn som trekker ned mot bebyggelse, sier Thor-Arild Hansen.
Det er heller ikke klart om dette var den samme bjørnen som dukket opp 20. august ved Revneset, og som tok seg inn i flere hytter på vei østover.

Powered by Labrador CMS