Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Spisepause ved Janssonhaugen

Isbjørnen ble lørdag observert øverst i Adventdalen på vei østover. Trolig er den identisk med denne, som ble observert ved Hiorthhamn dagen i forveien. FOTO: Magnar Silseth, Sysselmannen

Spisepause ved Janssonhaugen

Isbjørnen som har vært nede i Adventdalen, trekker unna bebyggelsen. Lørdag ettermiddag hadde den spisepause ved Janssonhaugen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.08.2014 kl 12:38

Isbjørnen ble observert nede i Adventdalen fredag, men forsvant så før den igjen dukket opp i dag. Lørdag formiddag ble den observert på vei østover i Adventdalen i området mellom Helvetiafjellet og Halwylfjellet.

Sysselmannen opplyser at de ikke er helt sikre, men at de antar det er den samme bjørnen som ble observert i Hiorthhamn fredag. Bjørnen ble da drevet opp i Mälardalen.

- Vi kjørte opp til Camp Barents og så at den fortsatte østover og at den hele tiden befant seg på nordsiden av dalen, sa sysselmannsbetjent Thor-Arild Hansen om observasjonen lørdag formiddag.

Bjørnen ble i tillegg fulgt på avstand fra helikopter.
Senere på ettermiddagen ble det gjort nye observasjoner fra Sysselmannens helikopter i forbindelse med et annet oppdrag.

Isbjørnen hadde da funnet seg et reinsdyrkadaver ved Janssonhaugen, opplyser sysselmannsførstebetjent Christian Svarstad.

Politiet ber imidlertid folk være oppmerksomme.

- Vi har sett at det er bjørn som trekker ned mot bebyggelse, sier Thor-Arild Hansen.
Det er heller ikke klart om dette var den samme bjørnen som dukket opp 20. august ved Revneset, og som tok seg inn i flere hytter på vei østover.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!