Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Spente dansedronninger

Joakim Rasmussen er scenearbeider under «Dancing Queen», men ligner her mest på selveste dansedronninga. FOTO: Christopher Engås

Spente dansedronninger

Det er klart for musikalen «Dancing Queen» med Longyearbyens åttende-, niende- og tiendeklassinger.

Prosjektet har vært planlagt helt siden skolestart i fjor. Det var noen spede øvinger i september og i desember, men det er denne uka det virkelig har tatt av.

– Det virker som om alle har sluppet alt de har i hendene for å komme i mål med dette. Ting bare skjer. For eksempel, da jeg sa at jeg skulle hatt noen bildekk på scenen, så var de plutselig bare der, sier innleid regissør og tidligere fastboende Dagny Krogness.

I rekken av

Musikalprosjektene til ungdomstrinnet i Longyearbyen arrangeres annet hvert år, og har for vane å være veldig bra. For to år siden ble «Hair» satt opp, og i 2011 var det den ikke mindre kjente «Grease» som ungdommene påtok seg. Begge ganger høstet ungdommene skryt fra alle kanter.

Og skal vi tro regissøren, blir det ikke dårligere i år.

– «Dancing Queen» er vår egen versjon av filmen «Mamma Mia». Jeg er sikker på at det blir bra til slutt, sier Krogness.

Hun forteller om et stor apparat som er i sving.

– Alt skal være elevstyrt. For øyeblikket er alle i sving: scenegruppen setter opp kulisser, mens dansere, skuespillere, band og vokalister øver på hver sin kant. Vi har også pr-gruppe, sier hun.

God hjelp

I alt er 56 elever og 10-12 lærere involvert med «Dancing Queen». Og involvert betyr at det er alt de gjør. Det har ikke vært ordinær undervisning denne uken på grunn av den store forestillingen, som skal gå to ganger lørdag i kulturhuset.

Krogness er imponert over lokalsamfunnet.

– Alt fra foreldre til lokale bedrifter stiller opp og bidrar. For eksempel har vi fått laget en stor rigg av LNS, og fått en stor fallskjerm av Henningsen Transport & Guiding, sier Krogness idet den nevnte fallskjermen spres utover scenegulvet. Den skal klippes opp og brukes i kulissene.

Som ungdommer flest, må det tulles litt. Noen gutter kryper under presenningen, og i midten stiger Joakim Rasmussen opp. Han ser seg rundt og innser at han har noe som ligner på verdens største kjole på seg.

– Tenk om det blir bilde av meg i Svalbardposten med denne på, undrer han høyt.

Som sagt så gjort.

Nøkkelord

Se bildet større

Regissør Dagny Krogness lover en heidundrende forestilling av ungdomskoletrinnene lørdag. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

De slipper ordinær undervisning, men gjengen som setter opp «Dancing Queen har likevel nok å gjøre. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!