Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Spente dansedronninger

Joakim Rasmussen er scenearbeider under «Dancing Queen», men ligner her mest på selveste dansedronninga. FOTO: Christopher Engås

Spente dansedronninger

Det er klart for musikalen «Dancing Queen» med Longyearbyens åttende-, niende- og tiendeklassinger.

Prosjektet har vært planlagt helt siden skolestart i fjor. Det var noen spede øvinger i september og i desember, men det er denne uka det virkelig har tatt av.

– Det virker som om alle har sluppet alt de har i hendene for å komme i mål med dette. Ting bare skjer. For eksempel, da jeg sa at jeg skulle hatt noen bildekk på scenen, så var de plutselig bare der, sier innleid regissør og tidligere fastboende Dagny Krogness.

I rekken av

Musikalprosjektene til ungdomstrinnet i Longyearbyen arrangeres annet hvert år, og har for vane å være veldig bra. For to år siden ble «Hair» satt opp, og i 2011 var det den ikke mindre kjente «Grease» som ungdommene påtok seg. Begge ganger høstet ungdommene skryt fra alle kanter.

Og skal vi tro regissøren, blir det ikke dårligere i år.

– «Dancing Queen» er vår egen versjon av filmen «Mamma Mia». Jeg er sikker på at det blir bra til slutt, sier Krogness.

Hun forteller om et stor apparat som er i sving.

– Alt skal være elevstyrt. For øyeblikket er alle i sving: scenegruppen setter opp kulisser, mens dansere, skuespillere, band og vokalister øver på hver sin kant. Vi har også pr-gruppe, sier hun.

God hjelp

I alt er 56 elever og 10-12 lærere involvert med «Dancing Queen». Og involvert betyr at det er alt de gjør. Det har ikke vært ordinær undervisning denne uken på grunn av den store forestillingen, som skal gå to ganger lørdag i kulturhuset.

Krogness er imponert over lokalsamfunnet.

– Alt fra foreldre til lokale bedrifter stiller opp og bidrar. For eksempel har vi fått laget en stor rigg av LNS, og fått en stor fallskjerm av Henningsen Transport & Guiding, sier Krogness idet den nevnte fallskjermen spres utover scenegulvet. Den skal klippes opp og brukes i kulissene.

Som ungdommer flest, må det tulles litt. Noen gutter kryper under presenningen, og i midten stiger Joakim Rasmussen opp. Han ser seg rundt og innser at han har noe som ligner på verdens største kjole på seg.

– Tenk om det blir bilde av meg i Svalbardposten med denne på, undrer han høyt.

Som sagt så gjort.

Nøkkelord

Se bildet større

Regissør Dagny Krogness lover en heidundrende forestilling av ungdomskoletrinnene lørdag. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

De slipper ordinær undervisning, men gjengen som setter opp «Dancing Queen har likevel nok å gjøre. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!