Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sparer penger på forsinkelse

FOTO: Illustrasjon: Remøy Managment

Sparer penger på forsinkelse

Det var neppe planen, men Sysselmannen sparer på forsinkelsen av nye «Polarsyssel».

Tekst:

Publisert:

Det nye sysselmannsskipet blir to-tre måneder forsinket, og Remøy Management AS har derfor leid inn det islandske kystvaktskipet «Tyr» (bildet) i mellomtiden til Sysselmannen.

I kontrakten mellom partene går det fram at dagraten er satt til 153.000 kroner. Det er vesentlig lavere enn dagraten for det nye skipet, siden den er en reserveløsning og ikke tilfredsstiller kravspesifikasjonen fullt ut. For 115 dager blir leien nær 17.6 millioner kroner. Dermed sparer Sysselmannen sannsynligvis et sjusifret beløp. Dersom forsinkelsen blir ytterligere forlenget, skal dagraten ifølge kontrakten reduseres med 30 prosent.

«Tyr» får skroget malt rødt og kanonen på dekket blir fjernet, sammen med annet utstyr, og skal være levert innen utgangen av mai. Leietiden er 115 dager med et slingringsmonn på ti dager. Siste del av byggingen av nye «Polarsyssel» gjøres i Havyards skipsverft i Sognefjorden.

Siste nytt i Nyheter

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Rema 1000 vil bygge nytt

På byens største parkeringsplass.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!