Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sparer penger på forsinkelse

FOTO: Illustrasjon: Remøy Managment

Sparer penger på forsinkelse

Det var neppe planen, men Sysselmannen sparer på forsinkelsen av nye «Polarsyssel».

Det nye sysselmannsskipet blir to-tre måneder forsinket, og Remøy Management AS har derfor leid inn det islandske kystvaktskipet «Tyr» (bildet) i mellomtiden til Sysselmannen.

I kontrakten mellom partene går det fram at dagraten er satt til 153.000 kroner. Det er vesentlig lavere enn dagraten for det nye skipet, siden den er en reserveløsning og ikke tilfredsstiller kravspesifikasjonen fullt ut. For 115 dager blir leien nær 17.6 millioner kroner. Dermed sparer Sysselmannen sannsynligvis et sjusifret beløp. Dersom forsinkelsen blir ytterligere forlenget, skal dagraten ifølge kontrakten reduseres med 30 prosent.

«Tyr» får skroget malt rødt og kanonen på dekket blir fjernet, sammen med annet utstyr, og skal være levert innen utgangen av mai. Leietiden er 115 dager med et slingringsmonn på ti dager. Siste del av byggingen av nye «Polarsyssel» gjøres i Havyards skipsverft i Sognefjorden.

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!