Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sparer penger på forsinkelse

FOTO: Illustrasjon: Remøy Managment

Sparer penger på forsinkelse

Det var neppe planen, men Sysselmannen sparer på forsinkelsen av nye «Polarsyssel».

Tekst:

Publisert:

Det nye sysselmannsskipet blir to-tre måneder forsinket, og Remøy Management AS har derfor leid inn det islandske kystvaktskipet «Tyr» (bildet) i mellomtiden til Sysselmannen.

I kontrakten mellom partene går det fram at dagraten er satt til 153.000 kroner. Det er vesentlig lavere enn dagraten for det nye skipet, siden den er en reserveløsning og ikke tilfredsstiller kravspesifikasjonen fullt ut. For 115 dager blir leien nær 17.6 millioner kroner. Dermed sparer Sysselmannen sannsynligvis et sjusifret beløp. Dersom forsinkelsen blir ytterligere forlenget, skal dagraten ifølge kontrakten reduseres med 30 prosent.

«Tyr» får skroget malt rødt og kanonen på dekket blir fjernet, sammen med annet utstyr, og skal være levert innen utgangen av mai. Leietiden er 115 dager med et slingringsmonn på ti dager. Siste del av byggingen av nye «Polarsyssel» gjøres i Havyards skipsverft i Sognefjorden.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!