Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Søvnig sjåfør risikerer bot

Dumperen var på vei fra Oppredningsverket i Svea til Kapp Amsterdam da føreren sovnet og kjøretøyet havnet utfor veien. FOTO: Christian Nicolaj Bjørke

Søvnig sjåfør risikerer bot

Rutinesvikt kan ha vært årsaken til at en mann ble skadet inne i Svea Nord. Samtidig risikerer en dumperfører å bli bøtelagt for uaktsomhet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.01.2014 kl 12:18

Det var den 13. januar at dumperen som på vei med kull fra Oppredningsverket til Kapp Amsterdam, havnet utfor veien. Før helga ble mannen avhørt av Sysselmannen.

- Han forteller at han hadde sovet dårlig om natta og ble trøttere og trøttere en periode. Han hadde tenkt å kjøre til side og hvile seg litt, men så må han ha sovnet og våknet av at bilen var på vei ut av veien, sier sysselmannsførstebetjent Arild Lyssand.

Veitrafikkloven
Føreren risikerer dermed å bli straffet etter veitrafikklovens paragraf 3, som slå fast at alle som ferdes i trafikken skal være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade.

Føreren fra AF Gruppen forklarte at dumperen holdt 40 kilometer i timen og at han var forsvarlig sikret da kjøretøyet skjenet utfor veien på venstre side.

Lyssand opplyser lørdag at de venter på supplerende informasjon før saken går videre til jurist.

Avhøres til uka
Sysselmannen tror videre at rutinesvikt som førte til at en gruvearbeider fikk ribbeinsbrudd under arbeidet ved strossa i Svea Nord. Natt til torsdag skal mannen ha snublet over en bolt som stakk ut av sidepallen.

Mannen lå fredag lørdag fremdeles til den observasjon på sykehuset i Longyearbyen, og Lyssand sier at den skadde skal bli avhørt til uka.

- Det kan synes som om ulykka skyldes prosedyresvikt. Det skal vi se nærmere på, sier sysselmannsførstebetjenten.

Arbeidstilsynet er rutinemessig varslet etter hendelsene.

Les også:Dumper-sjåfør sovnet bak rattet

Les også:
Store Norske gjør endringer etter flere ulykker

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!