Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sov ute - sendt hjem

Sysselmannen applauderer ikke uteliggere. FOTO: Anders Fjellestad

Sov ute - sendt hjem

Uteligger ble satt på flyet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.07.2014 kl 09:05

Tirsdag kveld fikk Sysselmannen melding om at en portugisisk mann hadde tenkt å legge seg til å sove på Lompensenteret, fordi han ikke hadde penger til opphold andre steder. Mannen hadde til da fått lov til å sove på campingplassen en stund, men ble sendt derfra.

Mannen hadde oppholdt seg i og rundt Rabalder café & bakeri siden ca. den 25. juni. Der har han vært inne og snakket lenge med personalet.

På dagtid gikk han frem og tilbake utenfor kaféen. En morgen ble han observert sovende på en benk utenfor Karlsberger Pub. Uteliggeren spurte da etter arbeid på Rabalder, i tillegg til på et hotell.

Nå er mannen sendt hjem til Portugal, på Sysselmannens regning.

Sist det fantes uteliggere på Svalbard var for to måneder siden, da backpackeren Luke Kaiser kom på uventet - og lite forberedt -besøk. Sysselmannen uttalte da at dette ikke skjedde ofte, men at det ikke var noe de applauderte.

– En sjelden gang opplever vi at backpackere, eller andre, kommer til Svalbard med dårlig utstyr, og for lite penger til å kunne ha et forsvarlig opphold her, sier sysselmannsførstebetjent Jon Starheimsæter.

Han opplyser videre at slike situasjoner vanligvis ender med at personen reiser ned for egen regning, men at det hender at Sysselmannen må kjøpe billett til dem, slik det endte i dette tilfellet.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Positive fastlandselever

I år er det seks skoleelever fra fastlandet som går på Longyearbyen skole. Ordningen bidrar til å styrke skoletilbudet i Longyearbyen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!