Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sov ute - sendt hjem

Sysselmannen applauderer ikke uteliggere. FOTO: Anders Fjellestad

Sov ute - sendt hjem

Uteligger ble satt på flyet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.07.2014 kl 09:05

Tirsdag kveld fikk Sysselmannen melding om at en portugisisk mann hadde tenkt å legge seg til å sove på Lompensenteret, fordi han ikke hadde penger til opphold andre steder. Mannen hadde til da fått lov til å sove på campingplassen en stund, men ble sendt derfra.

Mannen hadde oppholdt seg i og rundt Rabalder café & bakeri siden ca. den 25. juni. Der har han vært inne og snakket lenge med personalet.

På dagtid gikk han frem og tilbake utenfor kaféen. En morgen ble han observert sovende på en benk utenfor Karlsberger Pub. Uteliggeren spurte da etter arbeid på Rabalder, i tillegg til på et hotell.

Nå er mannen sendt hjem til Portugal, på Sysselmannens regning.

Sist det fantes uteliggere på Svalbard var for to måneder siden, da backpackeren Luke Kaiser kom på uventet - og lite forberedt -besøk. Sysselmannen uttalte da at dette ikke skjedde ofte, men at det ikke var noe de applauderte.

– En sjelden gang opplever vi at backpackere, eller andre, kommer til Svalbard med dårlig utstyr, og for lite penger til å kunne ha et forsvarlig opphold her, sier sysselmannsførstebetjent Jon Starheimsæter.

Han opplyser videre at slike situasjoner vanligvis ender med at personen reiser ned for egen regning, men at det hender at Sysselmannen må kjøpe billett til dem, slik det endte i dette tilfellet.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!