Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sov ute - sendt hjem

Sysselmannen applauderer ikke uteliggere. FOTO: Anders Fjellestad

Sov ute - sendt hjem

Uteligger ble satt på flyet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.07.2014 kl 09:05

Tirsdag kveld fikk Sysselmannen melding om at en portugisisk mann hadde tenkt å legge seg til å sove på Lompensenteret, fordi han ikke hadde penger til opphold andre steder. Mannen hadde til da fått lov til å sove på campingplassen en stund, men ble sendt derfra.

Mannen hadde oppholdt seg i og rundt Rabalder café & bakeri siden ca. den 25. juni. Der har han vært inne og snakket lenge med personalet.

På dagtid gikk han frem og tilbake utenfor kaféen. En morgen ble han observert sovende på en benk utenfor Karlsberger Pub. Uteliggeren spurte da etter arbeid på Rabalder, i tillegg til på et hotell.

Nå er mannen sendt hjem til Portugal, på Sysselmannens regning.

Sist det fantes uteliggere på Svalbard var for to måneder siden, da backpackeren Luke Kaiser kom på uventet - og lite forberedt -besøk. Sysselmannen uttalte da at dette ikke skjedde ofte, men at det ikke var noe de applauderte.

– En sjelden gang opplever vi at backpackere, eller andre, kommer til Svalbard med dårlig utstyr, og for lite penger til å kunne ha et forsvarlig opphold her, sier sysselmannsførstebetjent Jon Starheimsæter.

Han opplyser videre at slike situasjoner vanligvis ender med at personen reiser ned for egen regning, men at det hender at Sysselmannen må kjøpe billett til dem, slik det endte i dette tilfellet.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

 
92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!