Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sov ute - sendt hjem

Sysselmannen applauderer ikke uteliggere. FOTO: Anders Fjellestad

Sov ute - sendt hjem

Uteligger ble satt på flyet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.07.2014 kl 09:05

Tirsdag kveld fikk Sysselmannen melding om at en portugisisk mann hadde tenkt å legge seg til å sove på Lompensenteret, fordi han ikke hadde penger til opphold andre steder. Mannen hadde til da fått lov til å sove på campingplassen en stund, men ble sendt derfra.

Mannen hadde oppholdt seg i og rundt Rabalder café & bakeri siden ca. den 25. juni. Der har han vært inne og snakket lenge med personalet.

På dagtid gikk han frem og tilbake utenfor kaféen. En morgen ble han observert sovende på en benk utenfor Karlsberger Pub. Uteliggeren spurte da etter arbeid på Rabalder, i tillegg til på et hotell.

Nå er mannen sendt hjem til Portugal, på Sysselmannens regning.

Sist det fantes uteliggere på Svalbard var for to måneder siden, da backpackeren Luke Kaiser kom på uventet - og lite forberedt -besøk. Sysselmannen uttalte da at dette ikke skjedde ofte, men at det ikke var noe de applauderte.

– En sjelden gang opplever vi at backpackere, eller andre, kommer til Svalbard med dårlig utstyr, og for lite penger til å kunne ha et forsvarlig opphold her, sier sysselmannsførstebetjent Jon Starheimsæter.

Han opplyser videre at slike situasjoner vanligvis ender med at personen reiser ned for egen regning, men at det hender at Sysselmannen må kjøpe billett til dem, slik det endte i dette tilfellet.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!