Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sov ute - sendt hjem

Sysselmannen applauderer ikke uteliggere. FOTO: Anders Fjellestad

Sov ute - sendt hjem

Uteligger ble satt på flyet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.07.2014 kl 09:05

Tirsdag kveld fikk Sysselmannen melding om at en portugisisk mann hadde tenkt å legge seg til å sove på Lompensenteret, fordi han ikke hadde penger til opphold andre steder. Mannen hadde til da fått lov til å sove på campingplassen en stund, men ble sendt derfra.

Mannen hadde oppholdt seg i og rundt Rabalder café & bakeri siden ca. den 25. juni. Der har han vært inne og snakket lenge med personalet.

På dagtid gikk han frem og tilbake utenfor kaféen. En morgen ble han observert sovende på en benk utenfor Karlsberger Pub. Uteliggeren spurte da etter arbeid på Rabalder, i tillegg til på et hotell.

Nå er mannen sendt hjem til Portugal, på Sysselmannens regning.

Sist det fantes uteliggere på Svalbard var for to måneder siden, da backpackeren Luke Kaiser kom på uventet - og lite forberedt -besøk. Sysselmannen uttalte da at dette ikke skjedde ofte, men at det ikke var noe de applauderte.

– En sjelden gang opplever vi at backpackere, eller andre, kommer til Svalbard med dårlig utstyr, og for lite penger til å kunne ha et forsvarlig opphold her, sier sysselmannsførstebetjent Jon Starheimsæter.

Han opplyser videre at slike situasjoner vanligvis ender med at personen reiser ned for egen regning, men at det hender at Sysselmannen må kjøpe billett til dem, slik det endte i dette tilfellet.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!