Søppelproblemer

Avfallsanlegget i Longyearbyen sto tidligere denne uken, og det hopet seg opp med søppel. Nå kan de igjen tømme søppel.

Folk anmodes om å finne kontainere med ledig plass, og advares mot å sette søppel ute. Det er usikkert når avfallsanlegget i Longyearbyen kommer opp å gå igjen.
Publisert
Driftsleder ved avfallsanlegget i Longyearbyen, Hans Petter Lauritsen.

Det var styringssystemet til avfallsanlegget til Longyearbyen lokalstyre det er problemer med.

– Vi har tvangskjørt søppelkverna en del og fått lagret en del avfall i tomme kontainere vi har stående. Men vi får ikke pakket søppelet i baller, som gjør at det tar mye plass. Og lagringskapasiteten begynner å bli brukt opp nå, sa driftsleder Hans Petter Lauritsen ved avfallsanlegget tirsdag.

Lauritsen kan ikke si noe sikkert om når styringssystemet blir reparert. Noen deler kommer opp i dag, men i verste fall må avfallsanlegget ha folk fra leverandøren av anlegget til å se på saken.

Inntil videre ber Lauritsen folk om å kvitte seg med søppel i kontainere med ledig kapasitet. Det finnes liste over disse på www.lokalstyre.no.

– Folk må bare slå på tråden hvis de ikke finner plass til avfallet. Og de må for all del ikke sette søppel utenfor kontainere som er fulle. Det vil tiltrekke seg rev, og avfallet vil bli utsatt for vær og vind, sier han.

Onsdag skrev Longyearbyen lokalstyre følgende på sine nettsider:
«Avfallsanlegget er nå i full drift igjen og kontainere i byen vil bli tømt fortløpende.»

Powered by Labrador CMS