Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Søndagsflyet kommer ikke

Dagflyet ble stanset i Tromsø på grunn av skade. Et ekstrafly blir satt opp i kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2011 kl 15:55

– Det har vært stein eller løs asfalt som har blitt slynga opp i halepartiet på flyet. Trolig under avgang i Oslo, sier assisterende vaktsjef Egil Lindberg i SAS Ground Services i Tromsø.

Han forteller at det ble oppdaget at ikke alt var som det skulle med halepartiet på flyet under inspeksjon i Tromsø, blant annet fant inspektørene en bulk.

– Pilotene merket ikke noe til det under avgang eller underveis. Det har ikke vært noen fare for passasjerene, sier Lindberg.

Ekstrafly

Det er satt opp et ekstrafly fra Tromsø til Longyearbyen i kveld klokken 23.15 for dem som skulle ha vært med flyet til Longyearbyen.

– Flyet går direkte tilbake til Oslo, forteller Lindberg.

Alle som skulle reist fra Longyearbyen til Oslo i dag blir dermed satt opp på direkteflyet som går fra Longyearyen klokken 01.40 i natt. De som skulle med Tromsø får plass på det ordinære nattflyet som går klokken 04.05.

Rundt 110 passasjerer skulle fra Tromsø til Longyearbyen mens 170 passasjerer skulle fra Longyearbyen til Tromsø og Oslo med dagflyet søndag.

Siste nytt i Nyheter

Nytt skred

Natt til onsdag gikk det et skred mellom Tverrdalen og Sverdrupbyen. Sysselmannen ber folk fremdeles tenke seg om to ganger før de beveger seg i bratt terreng.

Trafikkontroll ved skolen

22 kjøretøyer ble stoppet i mørket før skolestart tirsdag morgen. Ikke alle hadde lysene i orden.

Åpner ikke mandag

Vei 300 mellom det gamle museet og Huset skal ryddes for masser, men blir foreløpig ikke åpnet. Se også dronevideo av skredet i saken.

Strømmen tilbake etter strømbrudd

Svalbardbutikken har åpnet igjen etter strømbruddet mandag morgen.

Sleper seilbåt til byen

«Polarsyssel» bistår en seilbåt som fikk motorproblemer ved Nordaustlandet.

Båt fikk problemer

«Spitsbergen Express» fikk motortrøbbel like nord for Isfjord Radio. Hovedredningssentralen sendte helikopter fra Longyearbyen for å bistå.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!