Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sommerpraten

Ronny Brunvoll (43) fra Ålesund. Han er reiselivssjef i Svalbard Reiseliv. FOTO: Monika Aaserud

Sommerpraten

Ronny Brunvoll ville blitt kvitt mye irritasjon om han kunne tryllet bort Manchester United.

Tekst:

Publisert:

– Hva skal du i sommer?
– Jeg skal jobbe frem til slutten av august. Da reiser jeg hjem til Ålesund for å være sammen venner og familie. Jeg har planer om å være mye ute i naturen, blant annet gå fjellturer og padle kajakk. Jeg skal også en uke til Tyrkia med familien.

– Hva er det beste du vet å gjøre på Svalbard om sommeren?
– Det er å gå toppturer. Svalbard Turns 14 toppturer er herlige. De trigger meg til å bestige neste topp. Jeg er også en av få som virkelig liker at det er fullt av turister i byen. Jeg venter gjerne ti minutter i kassakøen i butikken når det er en lang rekke med turister foran meg. Det gjør meg glad.

– Hva skulle du ønske det ble snakket mer om?
– Jeg vil heller si mindre prat og mer handling. Når det gjelder klima- og miljøspørsmål synes jeg det har vært nok prat. Politikerne holder den ene verdenskonferansen etter den andre. Nå er det på tide å handle.

– Når blir du redd?
– Jeg blir veldig redd når det skjer noe, eller når jeg tror det har skjedd noe, med mine nærmeste.

– Hvem tar du med deg til en øde øy?
– Jeg ville tatt med meg MacGyver. Han kunne ha fikset alt vi trengte, uten problem. Jeg ville også hatt med meg den gamle Liverpool-manageren Bill Shankly som samtalepartner. Det ville vært fantastisk å få pratet med han.

– Verste eller beste sommerminne?
– I sommerferien i fjor kjørte jeg tog fra Milano til Nice. Vi hadde en fantastisk tur. Jeg liker å kjøre tog fremfor bil, for det gir mer frihet. Mine to barn er født i juni og juli. Det er også veldig gode minner fra somrene de ble født.

– Hvordan var ditt første kyss?
– Jeg husker det ikke, og jeg kan derfor tenke meg at det var stivt, keitete og lite givende. Jeg har sikkert fortrengt det, for så ille var det nok. Det var ikke et George Clooney-øyeblikk i alle fall!

– Hvis du kunne trylle, hva ville du tryllet fram da?
– I 23 år har jeg ventet på at Liverpool skal hente hjem tittelen. Om jeg kunne trylle, ville jeg sørget for at det skjer. Jeg ville også ha tryllet bort Manchester United. Da hadde jeg blitt kvitt mye irritasjon i livet.

– Hva er det modigste du har gjort?
– Jeg ble pappa i ung alder. Jeg var 22 år og student. Jeg husker jeg grudde meg enormt til å ringe mamma for å fortelle at hun skulle bli bestemor. Hun tok det veldig fint og jeg tror vi har klart oss ganske bra som foreldre, til tross for at vi var unge.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!