Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sommerpraten

Karin Mella (61) fra Alta. Hun er butikksjef i Svalbardbutikken. FOTO: Monika Aaserud

Sommerpraten

Karin Mella fikk sitt første kyss da hun hoppet i høyet som 13-åring.

Tekst:

Publisert:

– Hva skal du i sommer?
– Jeg og mannen min skal besøke våre to døtre i Oslo. Vi tar oss muligens en tur til varmere strøk om vi finner en rimelig tur. Det kan også hende at vi tar oss en tur til Alta for å plukke multer. Jeg skal i tillegg være flink å trene i sommer.

– Hva er det beste du vet å gjøre på Svalbard om sommeren?
– Det er å våkne opp å kjenne sommerduft. Da tar jeg med meg kaffekoppen og en god røyk ut på terrassen, hvor jeg hører på radio. Det er fint å reise på tur for å se seg om. Jeg liker også veldig godt å snakke med turistene. Hver sommer har vi i butikken en sommerfest i Bjørndalen. Det er alltid veldig koselig.

– Hva skulle du ønske det ble snakket mer om?
– Jeg ønsker meg mer åpenhet og ærlighet, og da tenker jeg spesielt på tiden både før og etter politiske valg.

– Når blir du redd?
– Jeg ble redd sist jeg var i Alta. Da brøt det ut et forferdelig tordenvær og det lynet veldig. Det slo ned og sikringene slo ut. Flere ting ble ødelagt. Jeg blir også litt redd av å se isbjørn på nært hold. Det er helt klart spennende , men man kjenner jo på at det er farlig også.

– Hvem tar du med deg til en øde øy?
– Å! Dette hørtes spennende ut! Jeg kan jo ikke svare annet enn mannen min, i og med at det skal stå i avisen, og Svalbardposten leser han jo.

– Verste eller beste sommerminne?
– Mitt beste sommerminne er nok da jeg var ung og forelsket, og sto brud en varm sommerdag. Det var over 30 varmegrader og knallflott midtnattsol. Hva er vel vakrere enn en flott sommer i Nord-Norge?

– Hvordan var ditt første kyss?
– Det fikk jeg da jeg var 13 år og vi hoppet i høyet. Plutselig var det en gutt som i en kjempefart tok tak i meg og kysset meg. Det var rart, det var stort, men jeg trodde også at det var litt farlig. Jeg hadde en følelse av at jeg hadde gjort noe kjempeulovlig. Jeg trodde at sånt skulle man bare gjøre når man var gift.

– Hvis du kunne trylle, hva ville du tryllet fram da?
– Jeg ville tryllet bort all krig og elendighet i verden. Så ville jeg tryllet frem alt hva de eldre i samfunnet og skolene trenger. Jeg ville selvfølgelig tryllet frem mer penger til de fattige. Sist, men ikke minst, ville jeg ha tryllet frem at alle som har en alvorlig diagnose fikk de nødvendige medisiner, uansett hva de måtte koste.

– Hva er det modigste du har gjort?
– Det må være da jeg var på tur med Hurtigruta. Ved Magdalenefjorden fikk jeg på meg overlevelsesdrakt og gikk ned i en liten båt. Den første dagen turte jeg ikke gjøre det, men dag nummer to syntes jeg at jeg måtte. De andre hadde jo gjort det. Vi tok en rundtur og fikk se hvalross og isbjørn.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!