Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sommerpraten

FOTO: Monika Aaserud

Sommerpraten

Liv Mari Schei mener at man skaffer seg det livet man selv vil ha.

Tekst:

Publisert:

– Hva skal du i sommer?
– Jeg skal på slektstreff i Oppdal, og så skal jeg sammen med den nærmeste familien reise ei uke til Hellas. Deretter skal jeg en tur til familiens hytte i Trøndelag. Jeg synes det er fint å få med seg sommeren på Svalbard også. Derfor skal jeg være ei stund på hytta mi ved Gruve 7-veien. I år skal hytta males.

– Hva er det beste du vet å gjøre på Svalbard om sommeren?
– Det beste er å gå tur. Juli og august er kjempefine på Svalbard. Det er synd at mange reiser rett ned i juni og ikke ser hvor fint det er her i månedene etter. Jeg liker også å grille og å tenne bål, reise på båttur og selvfølgelig å være på hytta mi.

– Hva skulle du ønske det ble snakket mer om?
– Jeg skulle ønske det ble snakket mer om kunstfag i skolen. Jeg tror det er viktig å få inn mer musikk på ungdomsskolen. Det handler om å bygge opp selvtilliten, noe som kan fører til at elevene gjør det bedre i andre fag.

– Når blir du redd?
– Jeg blir redd når jeg er på tur alene og det blir snøfokk. Spesielt når det er mørkt og man ikke ser noe.

– Hvem tar du med deg til en øde øy?
– Det er en selvfølge at jeg tar med meg datteren min på fem år. Jeg ville også hatt med meg boka «Himmelriket og helvete» av Jòn Kalman Stefànsson. Den tar opp de store spørsmålene og handler om folk på Island på begynnelsen av 1900-tallet.

– Verste eller beste sommerminne?
– Mitt beste sommerminne er fra 2006. Den sommeren skulle jeg egentlig reise ned fra Svalbard, men så fikk jeg en rolle i teaterstykket «Brødrene Østermanns huskors». Jeg fikk også jobb i Svalbardbutikken. Det førte til at jeg ble her.

– Hvordan var ditt første kyss?
– Jeg fikk mitt første kyss av nabogutten Kristian da jeg gikk i sjette­klasse. Vi var på rommet hans og hørte på Michael Jackson. Like etterpå ble han forelsket i en av venninnene mine.

– Hvis du kunne trylle, hva ville du tryllet fram da?
– Jeg ville ha tryllet frem instrumenter jeg egentlig trenger, men som det tar lang tid å få tak i. Da ville jeg hatt et stueflygel og Rhodes- piano i stua mi. Jeg ville ha tryllet bort all krig i verden.

– Hva er det modigste du har gjort?
– Det må nok bli det at jeg flyttet opp hit. Jeg kom opp i mørketiden, uten å kjenne noen. Det har ført til at jeg har fått lage både konserter og plater. En gang ble jeg fortalt at man skaffer seg det livet man vil ha selv.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!