Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sommerflyene får lande

Lufthavnsjef Morten Ulsnes skal ta imot alle fly som har meldt sin ankomst i sommer og likevel få oppgradert baneanlegget. FOTO: Christian Nikolai Bjørke

Sommerflyene får lande

Lufthavnsjefen har fått kabalen til å gå opp slik at reiselivet får sommerflyene de har lagt opp til.

Tekst:

Publisert:

– Vi har snudd om på det og klart å tilpasse det slik at alle flyvninger som allerede er satt opp kan gå, sier lufthavnsjef Morten Ulsnes ved Svalbard lufthavn.

Svalbardposten skrev 21. oktober at flyplassen hadde planlagt å ha kvelds- og nattestengt til sommereren fordi de trenger ny belysning og flatere rullebane.

Ingen forsinkelser
Åpningstidene passet reiselivet svært dårlig. Blant annet fordi det er natteflyene som gjør det mulig å komme seg fra utlandet til Longyearbyen uten å overnatte i Oslo.

– Nå blir det de som skal utføre prosjektet som må komprimere og tilpasse seg. Det betyr også at det som kommer inn av trafikk i ettertid må inn i det vi nå har som åpningstider, sier Ulsnes.

– Betyr dette forsinkelser for dere?

– Nei, det skal gå greit.

Trodde på løsning
Reiselivssjef Ronny Brunvoll er fornøyd.

– Jeg har forespurt operatørene våre om de nye åpningstidene fungerer. De skulle komme tilbake til meg om det var noen problem, men det har de ikke gjort, sier han.

Reiselivssjefen forteller at de nesten gikk ut fra at problemet kom til å løse seg.

– Vi vet at Avinor spiller på lag med reiselivet. Vi gikk ut fra at dette ville få en praktisk og god løsning, og ser naturligvis fram til å få en oppgradert flyplass, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle på kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

 
Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Evakuerte ikke før skredet

Sysselmann Kjerstin Askholt sier at det har blitt foretatt en vurdering av skredfaren.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!