Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sommerflyene får lande

Lufthavnsjef Morten Ulsnes skal ta imot alle fly som har meldt sin ankomst i sommer og likevel få oppgradert baneanlegget. FOTO: Christian Nikolai Bjørke

Sommerflyene får lande

Lufthavnsjefen har fått kabalen til å gå opp slik at reiselivet får sommerflyene de har lagt opp til.

Tekst:

Publisert:

– Vi har snudd om på det og klart å tilpasse det slik at alle flyvninger som allerede er satt opp kan gå, sier lufthavnsjef Morten Ulsnes ved Svalbard lufthavn.

Svalbardposten skrev 21. oktober at flyplassen hadde planlagt å ha kvelds- og nattestengt til sommereren fordi de trenger ny belysning og flatere rullebane.

Ingen forsinkelser
Åpningstidene passet reiselivet svært dårlig. Blant annet fordi det er natteflyene som gjør det mulig å komme seg fra utlandet til Longyearbyen uten å overnatte i Oslo.

– Nå blir det de som skal utføre prosjektet som må komprimere og tilpasse seg. Det betyr også at det som kommer inn av trafikk i ettertid må inn i det vi nå har som åpningstider, sier Ulsnes.

– Betyr dette forsinkelser for dere?

– Nei, det skal gå greit.

Trodde på løsning
Reiselivssjef Ronny Brunvoll er fornøyd.

– Jeg har forespurt operatørene våre om de nye åpningstidene fungerer. De skulle komme tilbake til meg om det var noen problem, men det har de ikke gjort, sier han.

Reiselivssjefen forteller at de nesten gikk ut fra at problemet kom til å løse seg.

– Vi vet at Avinor spiller på lag med reiselivet. Vi gikk ut fra at dette ville få en praktisk og god løsning, og ser naturligvis fram til å få en oppgradert flyplass, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!