Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sommerflyene får lande

Lufthavnsjef Morten Ulsnes skal ta imot alle fly som har meldt sin ankomst i sommer og likevel få oppgradert baneanlegget. FOTO: Christian Nikolai Bjørke

Sommerflyene får lande

Lufthavnsjefen har fått kabalen til å gå opp slik at reiselivet får sommerflyene de har lagt opp til.

Tekst:

Publisert:

– Vi har snudd om på det og klart å tilpasse det slik at alle flyvninger som allerede er satt opp kan gå, sier lufthavnsjef Morten Ulsnes ved Svalbard lufthavn.

Svalbardposten skrev 21. oktober at flyplassen hadde planlagt å ha kvelds- og nattestengt til sommereren fordi de trenger ny belysning og flatere rullebane.

Ingen forsinkelser
Åpningstidene passet reiselivet svært dårlig. Blant annet fordi det er natteflyene som gjør det mulig å komme seg fra utlandet til Longyearbyen uten å overnatte i Oslo.

– Nå blir det de som skal utføre prosjektet som må komprimere og tilpasse seg. Det betyr også at det som kommer inn av trafikk i ettertid må inn i det vi nå har som åpningstider, sier Ulsnes.

– Betyr dette forsinkelser for dere?

– Nei, det skal gå greit.

Trodde på løsning
Reiselivssjef Ronny Brunvoll er fornøyd.

– Jeg har forespurt operatørene våre om de nye åpningstidene fungerer. De skulle komme tilbake til meg om det var noen problem, men det har de ikke gjort, sier han.

Reiselivssjefen forteller at de nesten gikk ut fra at problemet kom til å løse seg.

– Vi vet at Avinor spiller på lag med reiselivet. Vi gikk ut fra at dette ville få en praktisk og god løsning, og ser naturligvis fram til å få en oppgradert flyplass, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!