Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Som eneste syrer på Svalbard, er dette min plikt

Mouawia "Mimo" Lababidi, initativtaker til den store innsamlingen, var torsdag formiddag travelt opptatt med å rydde plass i restauranten på Polarhotellet. FOTO: Geir Barstein

Ville ikke bare sitte på sidelinjen:

– Som eneste syrer på Svalbard, er dette min plikt

«Mimo» tok initativet til den store innsamlingen i kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.09.2015 kl 15:16

Med initiativtaker Mouawia «Mimo» Lababidi i spissen, arrangerer Spitsbergen travel innsamlingen «Svalbard for Syria» i restauranten på Polarhotellet torsdag. Dørene åpner klokka 17.00.

– Som eneste syrer her på Svalbard, er det min plikt å gjøre dette, sier «Mimo», som har bodd på øygruppa siden februar 2010 og jobbet for turoperatøren. I tillegg driver han stiftelsen Lababidi Foundation.

Åtte millioner mennesker er internt fordrevet i hjemlandet. Fire millioner er på flukt over landegrensene, i det som betegnes som den største flyktningkrisen siden andre verdenskrig.

Over 150.000 antas drept siden borgerkrigen startet våren 2011, ifølge ferske tall fra Røde Kors. Sammen med Flyktninghjelpen skal de forvalte de pengene og klærne som samles inn gjennom kvelden.

Lababidi sier det er trist å sitte på 78 grader nord og følge situasjonen.

– Jeg flyttet fra Syria før krigen, og man føler seg hjelpesløs. Jeg vil gjøre så mye som mulig for å hjelpe, sier han.

I tillegg til foredrag og underholdning, vil en rekke premier auksjoneres bort og loddes ut.

Dette inkluderer blant annet cruise med MS «Nordstjernen», helikoptertur til Barentsburg med Sysselmannen, tur til Ny-Ålesund i regi av Kings Bay og ett år med gratis parkering på flyplassen levert av Avinor (her kan du se en oppdatert liste).

Lababidi lovpriser små og store lokale aktører som har kastet seg rundt og donert gjenstander og opplevelser.

– Alle bare hoppet opp og sa ja da ideen kom på bordet. Jeg forventet ikke så mye støtte. Vi er et lite samfunn, men vi får forhåpentligvis en stor påvirkning, sier han.

Alle gjester betaler et valgfritt beløp over 200 kroner som inngangspenger. Sammen med inntektene fra buffé, loddsalg og auksjon går disse uavkortet til Røde Kors og Flyktninghjelpens arbeid for de rammede, ifølge en pressemelding fra Spitsbergen travel.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!