Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Solgte for 443.000 kroner

God stemning: Alle stolene var opptatt under auksjonen. Flere sto bak ved baren for å få med seg objekter og gode replikker fra auksjonariusene Trygve Steen (t.v.) og Lars Erik Alfheim. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Solgte for 443.000 kroner

Pengene satt løst da Longyearbyens befolkning bød på auksjonens 94 objekter søndag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.10.2012 kl 15:59

– Vi er kjempefornøyde med resultatet og gjennomføringen av auksjonen, sier aksjonsleder Lene Villumsen.

Auksjonen dro inn totalt 443.000 kroner til årets tv-aksjon. I fjor fikk auksjonen inn over 522.000 kroner, da var det også flere objekter.

– Den store forskjellen fra i fjor til i år er at Store Norske ikke kom inn med de 100.000 kronene de pleier. Hadde de gjort det, ville vi ligget over fjoråret, så jeg syns det er et kjempeflott resultat, sier Villumsen.


«Lance» dyrest

Som vanlig var det utsettingstokt med «Lance» som fikk inn mest penger til aksjonen, 75.000 kroner. Like etter fulgte flytur til Ny-Ålesund med opphold for 60.000 kroner. Isbjørnskinnet gikk for 35.000 kroner, og en dag med «Nordsyssel» gikk for 25.000 kroner.

– Det var få virksomheter som kjøpte i år. Longyearbyen merker vel også at det er tøffe tider, og når Store Norske har det litt tøft, passer alle på pengene sine, sier Villumsen.


Nye givere

Ungdommen var sterkt representert på auksjonslista. Ung Foto ga bort tre bilder, og Inger-Johanne Mørk og Marlene Mellum en intimkonsert til auksjonen.

Nytt i år var også at Trust Arktikugol ga bort to overnatingsturer til Barentsburg med omvisning og festmiddag.

– Det syns jeg var helt fantastisk. Den ene gikk for 5.500 kroner, den andre gikk for 4.200, men jeg syns de var mye mer verdt, sier Villumsen.


Siste innspurt

Aksjonslederen anslår at tv-aksjonen har samlet inn vel 650.000 kroner til nå.

– Jeg synes vi skal si oss svært fornøyde med det resultatet. Når alt er over og oppgjort, tror jeg vi vil nærme oss 800.000 kroner. Med tanke på at Store Norske pleier å kjøpe for 100.000 og gi mye støtte, er det svært bra. Men vi har stor forståelse for at Store Norske ikke kan gi så mye år. Vi håper de kommer sterkere tilbake, sier Villumsen.


Siste innspurt

Siste dag med loddsalg på butikken er i morgen.

– I løpet av neste uke blir det trekning hos Sysselmannen, sier Villumsen.

Søndag er det bøssebæring og nasjonal aksjonsdag. Siste arrangement til inntekt for tv-aksjonen er thaifestivalen Loy Krathong 3. november.

Nøkkelord

Se bildet større

Aksjonsleder: Lene Villumsen kjøpte både kunst og assistentplass.Pengene går til Amnesty International. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!