Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Solgte 2.500 liter øl

Allen D. Rocker og bandet Green Granadas holdt et forrykende show i teltet lørdag. Tidligere på kvelden spilte de i lokalene til Svalbard Bryggeri. FOTO: Christopher Engås

Solgte 2.500 liter øl

Til neste år skal kapasiteten økes.

Oktoberfesten, eller ølfestivalen som den også kalles lokalt, satte sitt preg på byen i tre dager til ende sist helg. Når 104 ølsorter skal smakes på, til lyden av diverse band i et stort telt, både høres og vises tilstelningen.

Kjempefornøyd

Stein-Ove Johannessen i Spitsbergen travel er godt fornøyd med gjennomføringen av festivalen.

– Vi hadde en veldig god økning i antall besøkende. Vi var utsolgt for dagspass ei uke før festivalen startet, og det har aldri skjedd før, forteller han.

Arrangøren hadde et makstall på 400 billetter per kveld. I tillegg til arrangement i teltet utenfor Polarhotellet, var det i år et samarbeid med Svalbar og Huset.

I tillegg til dette var det arrangement på Svalbard bryggeri fredag kveld.

Mack til stede

Festivaldeltagerne kunne ta del i alt fra ølforedrag til standup-show med Tommy Steine, til kåringen av Mr. og Mrs Octoberfest i løpet av de tre dagene. Lørdag var det øl-quiz i teltet, og seieren gikk til samme lag som i fjor. Det er kanskje ikke så rart at gjengen vinner, for alle jobber på Mack i Tromsø.

– Det er fjerde året vi er her, og i år har vi vært og inspisert Svalbard bryggeri. Det er et flott og moderne anlegg, sier Rune Lennart Nilsen.

– Nå kan vel ikke Mack fortsette å kalle seg verdens nordligste bryggeri?

– Å joda. Vi har en fin dialog med Robert Johansen og Svalbard bryggeri, og velger å dra ei skillelinje på industriell brygging. Svalbard bryggeri er verdens nordligste mikrobryggeri, mens vi er det nordligste industribryggeriet, sier han.

Utvider

Spitsbergen travel hadde ei økning i omsetningen på 27 prosent i år i forhold til i fjor. Nå diskuterer de å øke kapasiteten i 2016.

– Vi ser på muligheten for å utvide teltet til neste års arrangement. Dette fordi forhåndssalget var så godt, og fordi økningen har kommet først og fremst på de arrangementene som innebærer servering av mat. For å øke kapasiteten på dette, trenger vi mer plass, sier Johannessen.

Spitsbergen travel er allerede i gang med å planlegge neste års festival. Den skal gå av stabelen 22.-25. september, og på nettsidene til selskapet ligger pakketilbudene klare allerede.

Se bildet større

Publikum var ikke vanskelig å få med på allsang . FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Spitzbergen Schnapskapelle bidro med en stor dose «ompa-ompa» til festivalen. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Alle dagspassene til ølteltet ble solgt ut, og arrangøren har planer om å utvide til neste år. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Gjengen fra Mack vant øl-qizen i år som i fjor. Rune Lennart Andreassen, Bente Bredrup, Lena Schjødt Andreassen, Bjørn Eide og Anne Lise Eide. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!