Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Solgte 2.500 liter øl

Allen D. Rocker og bandet Green Granadas holdt et forrykende show i teltet lørdag. Tidligere på kvelden spilte de i lokalene til Svalbard Bryggeri. FOTO: Christopher Engås

Solgte 2.500 liter øl

Til neste år skal kapasiteten økes.

Tekst:

Publisert:

Oktoberfesten, eller ølfestivalen som den også kalles lokalt, satte sitt preg på byen i tre dager til ende sist helg. Når 104 ølsorter skal smakes på, til lyden av diverse band i et stort telt, både høres og vises tilstelningen.

Kjempefornøyd

Stein-Ove Johannessen i Spitsbergen travel er godt fornøyd med gjennomføringen av festivalen.

– Vi hadde en veldig god økning i antall besøkende. Vi var utsolgt for dagspass ei uke før festivalen startet, og det har aldri skjedd før, forteller han.

Arrangøren hadde et makstall på 400 billetter per kveld. I tillegg til arrangement i teltet utenfor Polarhotellet, var det i år et samarbeid med Svalbar og Huset.

I tillegg til dette var det arrangement på Svalbard bryggeri fredag kveld.

Mack til stede

Festivaldeltagerne kunne ta del i alt fra ølforedrag til standup-show med Tommy Steine, til kåringen av Mr. og Mrs Octoberfest i løpet av de tre dagene. Lørdag var det øl-quiz i teltet, og seieren gikk til samme lag som i fjor. Det er kanskje ikke så rart at gjengen vinner, for alle jobber på Mack i Tromsø.

– Det er fjerde året vi er her, og i år har vi vært og inspisert Svalbard bryggeri. Det er et flott og moderne anlegg, sier Rune Lennart Nilsen.

– Nå kan vel ikke Mack fortsette å kalle seg verdens nordligste bryggeri?

– Å joda. Vi har en fin dialog med Robert Johansen og Svalbard bryggeri, og velger å dra ei skillelinje på industriell brygging. Svalbard bryggeri er verdens nordligste mikrobryggeri, mens vi er det nordligste industribryggeriet, sier han.

Utvider

Spitsbergen travel hadde ei økning i omsetningen på 27 prosent i år i forhold til i fjor. Nå diskuterer de å øke kapasiteten i 2016.

– Vi ser på muligheten for å utvide teltet til neste års arrangement. Dette fordi forhåndssalget var så godt, og fordi økningen har kommet først og fremst på de arrangementene som innebærer servering av mat. For å øke kapasiteten på dette, trenger vi mer plass, sier Johannessen.

Spitsbergen travel er allerede i gang med å planlegge neste års festival. Den skal gå av stabelen 22.-25. september, og på nettsidene til selskapet ligger pakketilbudene klare allerede.

Se bildet større

Publikum var ikke vanskelig å få med på allsang . FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Spitzbergen Schnapskapelle bidro med en stor dose «ompa-ompa» til festivalen. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Alle dagspassene til ølteltet ble solgt ut, og arrangøren har planer om å utvide til neste år. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Gjengen fra Mack vant øl-qizen i år som i fjor. Rune Lennart Andreassen, Bente Bredrup, Lena Schjødt Andreassen, Bjørn Eide og Anne Lise Eide. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!