Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Solgt og fredet

«Nordstjernen» blir liggende i Bergen. Her ved kai i Ny-Ålesund i sommer. FOTO: KJERSTI ELVERUM KVILE

Solgt og fredet

De nye eierne av «Nordstjernen» har flere planer for det gamle hurtigruteskipet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.11.2012 kl 14:35

– «Nordstjernen» er sikret en ny eier, og vil ha tilholdssted i Norge med Bergen som hjemby, sier daglig leder i Indre Nordhordland Dampbåtlag, Håkon Roska til BT.no.

Overtar denne uka

Det er dampbåtlaget som har kjøpt det tidligere hurtigruteskipet som i årevis har cruiset vestkysten av Spitsbergen sommerstid. Ifølge avisen overtar de nye eierne «Nordstjernen» denne uka.

Mandag vedtok også Riksantikvaren å midlertidig frede skipet, skriver BT.no. Dette skal skape ro under eierskiftet og den videre prosessen fram til fredningssaken er ferdig. En midlertidig fredning betyr blant annet at det 56 år gamle skipet ikke uten videre kan føres ut av landet.

Vurderer framtida

Det er ennå ikke klart hva dampbåtlaget vil gjøre med skipet.

– Ett av alternativene for «Nordstjernen» er å fortsette drift som hotellskip. Andre alternativer kan være dedikerte cruise, gjerne innenlands. Vi har flere tanker om dette, men det er for tidlig å gå ut med noe nå. Vi har ikke bestemt hva vi kommer til å bruke skipet til, sier Roska til avisen.

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!