Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Solgt og fredet

«Nordstjernen» blir liggende i Bergen. Her ved kai i Ny-Ålesund i sommer. FOTO: KJERSTI ELVERUM KVILE

Solgt og fredet

De nye eierne av «Nordstjernen» har flere planer for det gamle hurtigruteskipet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.11.2012 kl 14:35

– «Nordstjernen» er sikret en ny eier, og vil ha tilholdssted i Norge med Bergen som hjemby, sier daglig leder i Indre Nordhordland Dampbåtlag, Håkon Roska til BT.no.

Overtar denne uka

Det er dampbåtlaget som har kjøpt det tidligere hurtigruteskipet som i årevis har cruiset vestkysten av Spitsbergen sommerstid. Ifølge avisen overtar de nye eierne «Nordstjernen» denne uka.

Mandag vedtok også Riksantikvaren å midlertidig frede skipet, skriver BT.no. Dette skal skape ro under eierskiftet og den videre prosessen fram til fredningssaken er ferdig. En midlertidig fredning betyr blant annet at det 56 år gamle skipet ikke uten videre kan føres ut av landet.

Vurderer framtida

Det er ennå ikke klart hva dampbåtlaget vil gjøre med skipet.

– Ett av alternativene for «Nordstjernen» er å fortsette drift som hotellskip. Andre alternativer kan være dedikerte cruise, gjerne innenlands. Vi har flere tanker om dette, men det er for tidlig å gå ut med noe nå. Vi har ikke bestemt hva vi kommer til å bruke skipet til, sier Roska til avisen.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!