Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Solgt etter flere tomme år

Robert Nilsen har kjøpt den ene av de to leilighetsblokkene på Skjæringa. Foruten bolig til seg selv, skal Nilsen leie ut til hovedsaklig ansatte i Svalbard Husky. FOTO: Christopher Engås

Solgt etter flere tomme år

De tolv leilighetene på Skjæringa har stått tomme, og vært til salgs i årevis. Nå er de solgt.

Tekst:

Publisert:

Boligene inneholder seks leiligheter hver. Robert Nilsen, som driver Svalbard Husky AS, har kjøpt det ene. Det andre leilighetsbygget er kjøpt av en konstellasjon av folk som jobber på Basecamp Spitsbergen AS, bestående av Stein Tore Pedersen, Stein Rorgemoen, Charlotte Sandmo og Merete Nordheim.

Halv pris

De to leilighetskompleksene ble oppført på 60-tallet, og fram til salget var de eid av Store Norske. Taksten på hver av byggene var på oppimot seks millioner kroner, men de ble til slutt solgt for om lag tre millioner kroner hver.

– Byggene har stått tomme ganske så lenge. Det er tiden som har spilt inn, og hjulpet prisen ned, sier Robert Nilsen.

Han har leid ut fire av leilighetene, hovedsakelig til ansatte i Svalbard Husky. Han planlegger videre å bygge sammen to av leilighetene som han så skal bo i selv.

Basecamp-bolig

Også de fire som har kjøpt det andre bygget akter å bo i leilighetene selv.

– Vi har to leiligheter til overs etter at vi selv har fått boliger der. Hva vi gjør med dem, er foreløpig litt uklart, men det kan hende de blir pusset opp, skilt ut, og solgt med tiden. Vi har ingen hast med å gjøre dette, men det er en av mulighetene, sier Merete Nordheim.

– Sopproblem løst

Høsten 2010 evakuerte Store Norske bolig 309 og 310 etter at selskapet Mycoteam fant at det var problemer med muggsopp i kjellerne. Disse problemene skal nå være løst.

– Alt av trevegger i kjelleren er revet bort, og det er vasket ned. Det er i tillegg gjort endringer i terrenget utenfor huset, slik at snøen smelter bort fra huset, istedenfor mot huset som tidligere. Nå viser prøvene at det ikke er spor av muggsopp lenger, sier Robert Nilsen om bygningen som har kjellerområde bygget i solid betong.

Området på Skjæringa har vært ganske dødt i lang tid på grunn av at de tolv leilighetene har stått tomme. Dette håper Nilsen nå skal endre seg.

Oppblomstring

– Det har blitt som en slags B-bydel i og med at husene har vært tomme i noen år, uten trafikk hverken til eller fra. Nå flytter det folk inn, og det vil forhåpentligvis endre på det bildet, sier Nilsen.

Nøkkelord

Se bildet større

Leilighetene har stått tomme i årevis, men nå blir det atter lys i vinduene. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!