Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Solfrid Håkenstad vant hundeløp

Vinner av hundeløpet, Solfrid Håkenstad med lederhundene Monster, nærmest, og Vega. FOTO: Birger Amundsen

Solfrid Håkenstad vant hundeløp

Verdens nordligste hundeløp Trappers Trail ble i år vunnet av Solfrid Håkenstad. 15 team deltok i årets renn, det tredje i rekken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.04.2011 kl 11:00

Håkenstad kjørte med sju hunder i sitt spann og brukte 3 timer og 47 minutter på den 70 kilometer lange løypa.

– Jeg har et ungt spann og det er artig for meg at det går så fort. Det er også utrolig bra at så mange deltar i løpet. Hundemiljøet i Longyearbyen er mer aktivt nå som det er et renn å trene mot, sier Solfrid Håkenstad.

Hun har hundespann sammen med sin samboer, og sier videre at de trener med hundene tre til fire ganger i uka.

Se hele resultatlista her!

88 hunder

Totalt deltok 88 hunder fordelt på 22 mennesker, hvorav 14 kvinner. Løpet er delt inn i tre klasser: Stort hundespann med 7-8 hunder, lite spann med 4-5 hunder og ski og pulk. Sju store spann deltok, seks små og to personer på ski med pulk trukket av 2-3 hunder.

Starten gikk ved Forskningsparken lørdag. Håkenstad kjørte raskest til hytta Bikkjebu på Kapp Laila. Etter overnatting startet tilbaketuren søndag midt på dagen, med målgang ved Huset.

Liv Bjørsvik og Mats Leiddal ble nummer to i klassen, 18 minutter etter Håkenstad. I klassen små spann vant Elin M. Lien og Sebastien Barrault på 4 timer og 40 minutter. Lisa Strøm kom i mål som nummer to i klassen.

Last ned vedlegg

Trappers_Trail_2011.pdf

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!