Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Solfestuka i gang

Svalbardbutikkens «Fruktfatet» fikk pris som mest originale farkost under «Ta sjansen» i Hiorthhamn. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Solfestuka i gang

Solfestuka markerer inngangen på den lyse årstid med en rekke arrangementer i løpet av uken, for å kuliminere med solfest i to etasjer på Huset lørdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Solfestuka startet søndag med familiegudstjeneste i kirken, «Ta sjansen» i Hiorthhamn hvor åtte fantasifulle farkoster konkurrerte om å komme først i mål.
Den offisielle åpningen av solfestuka ble foretatt av nestleder i lokalstyret, Heinrich Eggenfeller, på Galleriet søndag ettermiddag, samtidig som billedkunstner Kari Barkenæs utstilling «Dagen har så mange farger» ble åpnet.
Longyearbyen Fotoklubb benytter også solfestuka til å vise fram fotografier tatt av sine medlemmer.

Urframføring
Liv Mari Schei hadde urframføring av sitt nye cd-prosjekt «Longyear City» på Polarhotellet. Schei har komponert all musikken, mens tekstene er funnet i Svalbardposten og i den håndskrevne avisen Mørketidende. Prosjektet er en videreføring av hennes forrige cd «Soløde».

Raga Rockers
Mandag viser Roger Mandal sin film «9175 Sveagruva» på kafé Busen. Tirsdag er det «Stjerner i sikte», talentkonkurranse for barn, på Polarhotellet og «Ut i vår hage – dessert» med Harald Eia og Atle Antonsen på Selvstyrt Ungdomshus.
Onsdag og torsdag er det konsert med Raga Rockers, fredag premiere på solfestrevyen «Kullrekka på KulturHuset».

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!