Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Solfestuka i gang

Svalbardbutikkens «Fruktfatet» fikk pris som mest originale farkost under «Ta sjansen» i Hiorthhamn. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Solfestuka i gang

Solfestuka markerer inngangen på den lyse årstid med en rekke arrangementer i løpet av uken, for å kuliminere med solfest i to etasjer på Huset lørdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Solfestuka startet søndag med familiegudstjeneste i kirken, «Ta sjansen» i Hiorthhamn hvor åtte fantasifulle farkoster konkurrerte om å komme først i mål.
Den offisielle åpningen av solfestuka ble foretatt av nestleder i lokalstyret, Heinrich Eggenfeller, på Galleriet søndag ettermiddag, samtidig som billedkunstner Kari Barkenæs utstilling «Dagen har så mange farger» ble åpnet.
Longyearbyen Fotoklubb benytter også solfestuka til å vise fram fotografier tatt av sine medlemmer.

Urframføring
Liv Mari Schei hadde urframføring av sitt nye cd-prosjekt «Longyear City» på Polarhotellet. Schei har komponert all musikken, mens tekstene er funnet i Svalbardposten og i den håndskrevne avisen Mørketidende. Prosjektet er en videreføring av hennes forrige cd «Soløde».

Raga Rockers
Mandag viser Roger Mandal sin film «9175 Sveagruva» på kafé Busen. Tirsdag er det «Stjerner i sikte», talentkonkurranse for barn, på Polarhotellet og «Ut i vår hage – dessert» med Harald Eia og Atle Antonsen på Selvstyrt Ungdomshus.
Onsdag og torsdag er det konsert med Raga Rockers, fredag premiere på solfestrevyen «Kullrekka på KulturHuset».

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!