Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Solfestuka i gang

Svalbardbutikkens «Fruktfatet» fikk pris som mest originale farkost under «Ta sjansen» i Hiorthhamn. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Solfestuka i gang

Solfestuka markerer inngangen på den lyse årstid med en rekke arrangementer i løpet av uken, for å kuliminere med solfest i to etasjer på Huset lørdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Solfestuka startet søndag med familiegudstjeneste i kirken, «Ta sjansen» i Hiorthhamn hvor åtte fantasifulle farkoster konkurrerte om å komme først i mål.
Den offisielle åpningen av solfestuka ble foretatt av nestleder i lokalstyret, Heinrich Eggenfeller, på Galleriet søndag ettermiddag, samtidig som billedkunstner Kari Barkenæs utstilling «Dagen har så mange farger» ble åpnet.
Longyearbyen Fotoklubb benytter også solfestuka til å vise fram fotografier tatt av sine medlemmer.

Urframføring
Liv Mari Schei hadde urframføring av sitt nye cd-prosjekt «Longyear City» på Polarhotellet. Schei har komponert all musikken, mens tekstene er funnet i Svalbardposten og i den håndskrevne avisen Mørketidende. Prosjektet er en videreføring av hennes forrige cd «Soløde».

Raga Rockers
Mandag viser Roger Mandal sin film «9175 Sveagruva» på kafé Busen. Tirsdag er det «Stjerner i sikte», talentkonkurranse for barn, på Polarhotellet og «Ut i vår hage – dessert» med Harald Eia og Atle Antonsen på Selvstyrt Ungdomshus.
Onsdag og torsdag er det konsert med Raga Rockers, fredag premiere på solfestrevyen «Kullrekka på KulturHuset».

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!