Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Solfestprogrammet klart

Solfestkomiteen består i år av blant andre Roger Zahl Ødegård (t.v.), Mari Tefre og Kyrre Fledsberg. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Solfestprogrammet klart

Maleren Jan Groth åpner på galleriet, DumDum Boys følger opp med konsert på Kroa, og storbandet Vegas avrunder på Huset. Solfestuka kan også i år skilte med store navn og tett program.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Se hele programmet her!

– Det er veldig artig å konstatere at vi har klart å lage et bredt program som har noe for alle målgruppene, både barn, unge og voksne. Det er ogå veldig artig å konstatere at byen er full av lokale krefter som alltis stiller opp, noe som er gjennomgående i dette programmet, sier kulturkonsulent Roger Zahl Ødegård.

Kjente artister
Sammen med Mari Tefre, Kyrre Fledsberg, Elise Stømseng, Trude Wang og en UNIS-stduent har han satt sammen årets program. Store navn som Jan Groth, Elvira Nikolaisen og DumDum Boys er blant bidragsyterne, og radioprogrammet «Kompani Knudsen» på P3 skal sende direkte fra Kroa store deler av solfestuka.
– Det blir mye variasjon og noe for enhver smak. Og hvis det er noen som har lyst til å hjelpe til under solfestuka, er det bare å melde seg, sier Ødegård.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!