Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Soldag uten sol

Folk i Longyearbyen markerte solos tilbakekomst, selv om det ikke ble direkte sollys på dagen. Ungene foran er Ingeborg Andersen (f.v.), Kjersti Hammer, Idar Bjørndal og Pia Helen Ervik. FOTO: Christopher Engås

Soldag uten sol

– Sola er der et sted. Det er bare skyene som ikke slipper den fram.

Sjuåringene Ingeborg Andersen, Kjersti Hammer, Idar Bjørndal og Pia Helen Ervik var ikke alene på den gamle sykehustrappa på Skjæringa for å markere solas tilbakekomst til Longyearbyen. Tradisjon tro hadde folk møtt opp i hopetall for begivenheten.

Dessverre ble det ikke direkte sollys på de solhungrige på Skjæringa. Skyer og snøbyger gjorde at man måtte ta til takke med vissheten om at sola nå står høyt nok til å nå selv den mørke Longyeardalen.

– Sola er der et sted. Det er bare skyene som ikke slipper den fram, fortalte de fire ungene. De hadde pyntet seg med solkrager for anledningen.

Polargospel bidro med sang, og dagens tale ble framført av Karina Bording Halgunset.

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!