Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Soldag uten sol

Folk i Longyearbyen markerte solos tilbakekomst, selv om det ikke ble direkte sollys på dagen. Ungene foran er Ingeborg Andersen (f.v.), Kjersti Hammer, Idar Bjørndal og Pia Helen Ervik. FOTO: Christopher Engås

Soldag uten sol

– Sola er der et sted. Det er bare skyene som ikke slipper den fram.

Tekst:

Publisert:

Sjuåringene Ingeborg Andersen, Kjersti Hammer, Idar Bjørndal og Pia Helen Ervik var ikke alene på den gamle sykehustrappa på Skjæringa for å markere solas tilbakekomst til Longyearbyen. Tradisjon tro hadde folk møtt opp i hopetall for begivenheten.

Dessverre ble det ikke direkte sollys på de solhungrige på Skjæringa. Skyer og snøbyger gjorde at man måtte ta til takke med vissheten om at sola nå står høyt nok til å nå selv den mørke Longyeardalen.

– Sola er der et sted. Det er bare skyene som ikke slipper den fram, fortalte de fire ungene. De hadde pyntet seg med solkrager for anledningen.

Polargospel bidro med sang, og dagens tale ble framført av Karina Bording Halgunset.

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!