Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Søknadssummen går ned

Småbåthavna skal blie enda større, og da må det penger til. I år har To-takteren søkt om 600.000 kroner av korkpengepotten. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Søknadssummen går ned

Korkpengesøkerne søker om stadig lavere summer. I år er det kommet inn til sammen 39 søknader med en totalsum på drøye 4,8 millioner kroner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Trenden de siste årene er at den totale søknadssummen for korkpenger har gått nedover. I 2005 ble det søkt om til sammen 7,5 millioner kroner, og i fjor var summen 6,9 millioner kroner. I år har 39 foreninger og enkeltpersoner søkt om til sammen drøyt 4,8 millioner kroner.

Stort sprik
Søknadssummene varierer fra 5.800 kroner, som foreldrerådet i Kullungen barnehage søker om til gartneri, kompost og værstasjon, til 761.000 kroner som Svalbard Turn søker om til diverse aktiviteter og utstyr.
Selv om den samlede søknadssummen går ned har Lokalstyret også i år vedtatt å øke tilskuddsrammen med 100.000 kroner.
– Jeg er blitt kjent med at det er flere store prosjekter under planlegging, sa lokalstyreleder Kjell Mork da han la fram forslaget om å øke potten fra 2,4 til 2,5 millioner kroner under forrige møte i Administrasjonsutvalget (AU).

Prøver igjen
AU legger ikke skjul på at motorforeningen To-takteren kan regne med å få en stor del av potten i år. Foreningen har gjentatte ganger søkt om store summer for blant annet å få ferdigstilt småbåthavna, men bare fått småsummer i forhold. I år søker de om 600.000 kroner.
I tillegg har Sirkus Svalnardo fått forhåndstilsagn om 420.000 kroner fordelt på de neste tre årene til oppbyggingen av en ny sirkusskole.
I fjor var det Longyearbyen Røde Kors Hjelpekorps som stakk av med den største biten, da de fikk en halv million kroner til å gjøre ferdig det nye depotet i Sjøgarasjen.

Se hele søknadslisten her!

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!