Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Søknadssummen går ned

Småbåthavna skal blie enda større, og da må det penger til. I år har To-takteren søkt om 600.000 kroner av korkpengepotten. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Søknadssummen går ned

Korkpengesøkerne søker om stadig lavere summer. I år er det kommet inn til sammen 39 søknader med en totalsum på drøye 4,8 millioner kroner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Trenden de siste årene er at den totale søknadssummen for korkpenger har gått nedover. I 2005 ble det søkt om til sammen 7,5 millioner kroner, og i fjor var summen 6,9 millioner kroner. I år har 39 foreninger og enkeltpersoner søkt om til sammen drøyt 4,8 millioner kroner.

Stort sprik
Søknadssummene varierer fra 5.800 kroner, som foreldrerådet i Kullungen barnehage søker om til gartneri, kompost og værstasjon, til 761.000 kroner som Svalbard Turn søker om til diverse aktiviteter og utstyr.
Selv om den samlede søknadssummen går ned har Lokalstyret også i år vedtatt å øke tilskuddsrammen med 100.000 kroner.
– Jeg er blitt kjent med at det er flere store prosjekter under planlegging, sa lokalstyreleder Kjell Mork da han la fram forslaget om å øke potten fra 2,4 til 2,5 millioner kroner under forrige møte i Administrasjonsutvalget (AU).

Prøver igjen
AU legger ikke skjul på at motorforeningen To-takteren kan regne med å få en stor del av potten i år. Foreningen har gjentatte ganger søkt om store summer for blant annet å få ferdigstilt småbåthavna, men bare fått småsummer i forhold. I år søker de om 600.000 kroner.
I tillegg har Sirkus Svalnardo fått forhåndstilsagn om 420.000 kroner fordelt på de neste tre årene til oppbyggingen av en ny sirkusskole.
I fjor var det Longyearbyen Røde Kors Hjelpekorps som stakk av med den største biten, da de fikk en halv million kroner til å gjøre ferdig det nye depotet i Sjøgarasjen.

Se hele søknadslisten her!

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!