Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Søker til hjemfylket

Per Sefland søker jobb som fylkesmann i Møre og Romsdal, men er ikke sikker på om han forlater Svalbard FOTO: Gunnar Thorenfeldt

Søker til hjemfylket

Sysselmann Per Sefland har søkt jobb som fylkesmann i Møre og Romsdal.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Denne stillingen er ideell for meg, både med tanke på type jobb, og plassering. Møre og Romsdal er hjemfylket mitt. Her har jeg både et kontaktnett og bolig, sier sysselmann Per Sefland.
Mandag denne uken ble det offentliggjort at Per Sefland står på en offentlig søkerliste til stillingen som fylkesmann i Møre og Romsdal.

Stortrives på Svalbard
Sefland, som er inne i sitt fjerde år som sysselmann, bedyrer at han ikke søker jobben fordi han ønsker seg bort fra Svalbard.
– Jeg stortrives i stillingen som sysselmann og som beboer på Svalbard, men når man er i slutten av en åremålsstilling er det naturlig at man holder seg litt orientert, sier Sefland, som tiltrådte som sysselmann i oktober 2005.
Han kan sitte i jobben i maksimalt seks år.

En av tre
– Men enn så lenge er det jo langt fra avgjort at jeg får stillingen, sier Sefland.
Per Sefland er en av tre søkere til stillingen som fylkesmann i Møre og Romsdal. De andre er Lodve Solholm, etatsjef for kirke, undervisning og kultur i Ålesund og Eilin Reinaas, advokatfullmektig i Molde.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!