Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Søker til hjemfylket

Per Sefland søker jobb som fylkesmann i Møre og Romsdal, men er ikke sikker på om han forlater Svalbard FOTO: Gunnar Thorenfeldt

Søker til hjemfylket

Sysselmann Per Sefland har søkt jobb som fylkesmann i Møre og Romsdal.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Denne stillingen er ideell for meg, både med tanke på type jobb, og plassering. Møre og Romsdal er hjemfylket mitt. Her har jeg både et kontaktnett og bolig, sier sysselmann Per Sefland.
Mandag denne uken ble det offentliggjort at Per Sefland står på en offentlig søkerliste til stillingen som fylkesmann i Møre og Romsdal.

Stortrives på Svalbard
Sefland, som er inne i sitt fjerde år som sysselmann, bedyrer at han ikke søker jobben fordi han ønsker seg bort fra Svalbard.
– Jeg stortrives i stillingen som sysselmann og som beboer på Svalbard, men når man er i slutten av en åremålsstilling er det naturlig at man holder seg litt orientert, sier Sefland, som tiltrådte som sysselmann i oktober 2005.
Han kan sitte i jobben i maksimalt seks år.

En av tre
– Men enn så lenge er det jo langt fra avgjort at jeg får stillingen, sier Sefland.
Per Sefland er en av tre søkere til stillingen som fylkesmann i Møre og Romsdal. De andre er Lodve Solholm, etatsjef for kirke, undervisning og kultur i Ålesund og Eilin Reinaas, advokatfullmektig i Molde.

Siste nytt i Nyheter

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!