Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Søker om ett år til

Siste dagen i september var kunstner Solveig Egeland i Longyearbyen for å avslutte kunstprosjektet Ocean Hope og rive hytta. Slik ble det ikke. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Søker om ett år til

En gruppe på fire lokale ønsker å ta over ansvaret for søppelhytta i Sjøområdet. Denne uken søkte de Longyearbyen lokalstyre om å ha hytta stående i ett år til.

Kunstner Solveig Egeland hadde opprinnelig tillatelse til å ha hytta stående frem til 1. oktober, men fikk forlenget fristen noen uker fordi flere lokale ytret ønske om å ha hytta stående.

I søknaden skriver gruppa at mange bruker hytta i Sjøområdet, den er solid bygget, den tydeliggjør gjenbruks­aspektet og at den er et kunstverk som er estetisk og fint bygd opp samtidig som det er mye symbolikk i den.

«Vi ser for oss at vår oppgave blir å se til hytta jevnlig, og sjekke at alt er i sikkerhetsmessig god stand. Særlig når været er hardt, bør vi sjekke at ikke noe løsner, eller faller fra hverandre», står det i søknaden. Den er ført i pennen av Eli Meling som har fått med seg Camilla Skou, Hege Moen Leithe og Katrine Apeland fra speideren i ansvarsgruppa.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!