Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Søker om ett år til

Siste dagen i september var kunstner Solveig Egeland i Longyearbyen for å avslutte kunstprosjektet Ocean Hope og rive hytta. Slik ble det ikke. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Søker om ett år til

En gruppe på fire lokale ønsker å ta over ansvaret for søppelhytta i Sjøområdet. Denne uken søkte de Longyearbyen lokalstyre om å ha hytta stående i ett år til.

Tekst:

Publisert:

Kunstner Solveig Egeland hadde opprinnelig tillatelse til å ha hytta stående frem til 1. oktober, men fikk forlenget fristen noen uker fordi flere lokale ytret ønske om å ha hytta stående.

I søknaden skriver gruppa at mange bruker hytta i Sjøområdet, den er solid bygget, den tydeliggjør gjenbruks­aspektet og at den er et kunstverk som er estetisk og fint bygd opp samtidig som det er mye symbolikk i den.

«Vi ser for oss at vår oppgave blir å se til hytta jevnlig, og sjekke at alt er i sikkerhetsmessig god stand. Særlig når været er hardt, bør vi sjekke at ikke noe løsner, eller faller fra hverandre», står det i søknaden. Den er ført i pennen av Eli Meling som har fått med seg Camilla Skou, Hege Moen Leithe og Katrine Apeland fra speideren i ansvarsgruppa.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!