Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Søker om ett år til

Siste dagen i september var kunstner Solveig Egeland i Longyearbyen for å avslutte kunstprosjektet Ocean Hope og rive hytta. Slik ble det ikke. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Søker om ett år til

En gruppe på fire lokale ønsker å ta over ansvaret for søppelhytta i Sjøområdet. Denne uken søkte de Longyearbyen lokalstyre om å ha hytta stående i ett år til.

Kunstner Solveig Egeland hadde opprinnelig tillatelse til å ha hytta stående frem til 1. oktober, men fikk forlenget fristen noen uker fordi flere lokale ytret ønske om å ha hytta stående.

I søknaden skriver gruppa at mange bruker hytta i Sjøområdet, den er solid bygget, den tydeliggjør gjenbruks­aspektet og at den er et kunstverk som er estetisk og fint bygd opp samtidig som det er mye symbolikk i den.

«Vi ser for oss at vår oppgave blir å se til hytta jevnlig, og sjekke at alt er i sikkerhetsmessig god stand. Særlig når været er hardt, bør vi sjekke at ikke noe løsner, eller faller fra hverandre», står det i søknaden. Den er ført i pennen av Eli Meling som har fått med seg Camilla Skou, Hege Moen Leithe og Katrine Apeland fra speideren i ansvarsgruppa.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!