Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Søker om ett år til

Siste dagen i september var kunstner Solveig Egeland i Longyearbyen for å avslutte kunstprosjektet Ocean Hope og rive hytta. Slik ble det ikke. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Søker om ett år til

En gruppe på fire lokale ønsker å ta over ansvaret for søppelhytta i Sjøområdet. Denne uken søkte de Longyearbyen lokalstyre om å ha hytta stående i ett år til.

Tekst:

Publisert:

Kunstner Solveig Egeland hadde opprinnelig tillatelse til å ha hytta stående frem til 1. oktober, men fikk forlenget fristen noen uker fordi flere lokale ytret ønske om å ha hytta stående.

I søknaden skriver gruppa at mange bruker hytta i Sjøområdet, den er solid bygget, den tydeliggjør gjenbruks­aspektet og at den er et kunstverk som er estetisk og fint bygd opp samtidig som det er mye symbolikk i den.

«Vi ser for oss at vår oppgave blir å se til hytta jevnlig, og sjekke at alt er i sikkerhetsmessig god stand. Særlig når været er hardt, bør vi sjekke at ikke noe løsner, eller faller fra hverandre», står det i søknaden. Den er ført i pennen av Eli Meling som har fått med seg Camilla Skou, Hege Moen Leithe og Katrine Apeland fra speideren i ansvarsgruppa.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!