Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Søk etter skatter i mørket

Longyearbyens befolkning oppfordres til å være med på orienteringskalender i adventstiden. Hver dag i advent legges det ut en ny post som folk kan finne. FOTO: Silje M. Hagen

Søk etter skatter i mørket

Hver dag i adventstiden blir en ny post lagt ut.

Tekst:

Publisert:

– I fjor var det godt over hundre personer som var med på den første utgaven av jule-orienteringskalenderen, og vi håper på minst like mange skattejegere i år, sier prosjektleder i Aktiv i friluft, Silje M. Hagen.

Fjorårets «frilufts-adventkalender» ble dessverre avbrutt av det tragiske skredet 19. desember. Men nå er 24 nye poster klare til å bli satt ut.

Natterangler

De som ønsker å delta i O-kalenderen kan gjøre det på forskjellige måter. Den enkleste er å laste inn og registrere seg på appen JuleOkalender Longyearbyen, hvor kartet vil dukke opp. Hver dag kommer det opp en ny post, som man, etter å ha funnet den, registrerer ved å scanne QR-koden med en smart-telefon.

Man kan også delta ved å bruke nettsidene til Aktiv i friluft Longyearbyen, og registrere kodene på nettet etter at man har funnet postene.

Det er prosjektlederen selv som skal plassere ut postene i nærområdet til Longyearbyen.

– Hver kveld i adventstiden skal jeg ut og sette opp en ny post. Postene blir liggende ute til i januar, så man behøver ikke registrere seg akkurat på dagen. Men hvis man vil være med på trekningen av dagspremier må man ha registrert posten før klokka tolv neste dag, sier Hagen.

Premier

Foruten dagspremier donert av næringslivet, vil det bli trukket ut et reinskinn donert av Skinnboden som hovedpremie, etter at adventstiden er over. Premieutdelinger blir holdt i Svalbardhallen hver fredag.

Prosjektleder Hagen oppfordrer folk til å komme seg ut og bli bedre kjent med omgivelsene.

– Meningen er at dette skal være enkelt, slik at små barn kan være med. Det som er nytt av året er at jeg kan sende ut såkalte push-varsler. De som har appen vil noen dager våkne opp til en melding fra JuleO-kalenderen om dagens post, sier Silje M. Hagen.

Nøkkelord

Se bildet større

Prosjektleder Silje M. Hagen i Aktiv i friluft. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!