Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Snuskjeger på skattebesøk

Spesialrevisor Bård J. Furnes var besøkte i forrige uke skattekontoret i Longyearbyen og underdirektør Solveig Oftedal. FOTO: Christopher Engås

Snuskjeger på skattebesøk

– Det er viktig at også vi på Svalbard skattekontor får et innblikk i hvordan Skattekrim arbeider, sier underdirektør Solveig Oftedal.

Tekst:

Publisert:

„I forrige uke var Oftedal og skattekontoret på Svalbard vertskap for et to dager langt besøk av spesialrevisor Bård Johan Furnes fra skattetatens nordligste region. Furnes er del av en nasjonal satsing mot arbeidslivskriminalitet, og jobber til daglig i Bodø.

– Jeg er ikke her fordi det foreligger noe konkret mistanke mot noen på Svalbard. Men øya er en spesiell plass med en spesiell status. Jeg informerer om hvordan vi jobber, og lærer litt om hvilke utfordringer dette kontoret har, sier Furnes.

Generelt om arbeidet mot Snuskjeger på skattebesøk jukserne er det å si at verden forandrer seg.

– Tidligere var det om å gjøre for selskaper og privatpersoner uten rent mel i posen å holde seg «under radaren» for ikke å bli ettergått i sømmene. Det vi ser i dag er at selskaper gjerne ligger der fullt synlige, men at man må bak fasaden for å finne ulovlighetene, sier Furnes.

Oftedal leder et kontor med fire ansatte. Mye av tiden deres går med til ID-kontroll av utenlandske arbeidstakere. Hun synes det er nyttig å få besøk av Skattekrim.

– Det er viktig for oss å få et innblikk i hvordan denne delen av systemet arbeider. Mye av det Furnes forteller er ny tenking for oss. Vi har ikke alltid kapasitet til å se personer og virksomheter nærmere etter i sømmene, men nå vet vi mer om hva vi skal se etter. Ved behov kan vi få hjelp fra Skatt nord til å gå nærmere inn i enkeltsaker, sier Solveig Oftedal.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!