Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Snuskjeger på skattebesøk

Spesialrevisor Bård J. Furnes var besøkte i forrige uke skattekontoret i Longyearbyen og underdirektør Solveig Oftedal. FOTO: Christopher Engås

Snuskjeger på skattebesøk

– Det er viktig at også vi på Svalbard skattekontor får et innblikk i hvordan Skattekrim arbeider, sier underdirektør Solveig Oftedal.

Tekst:

Publisert:

„I forrige uke var Oftedal og skattekontoret på Svalbard vertskap for et to dager langt besøk av spesialrevisor Bård Johan Furnes fra skattetatens nordligste region. Furnes er del av en nasjonal satsing mot arbeidslivskriminalitet, og jobber til daglig i Bodø.

– Jeg er ikke her fordi det foreligger noe konkret mistanke mot noen på Svalbard. Men øya er en spesiell plass med en spesiell status. Jeg informerer om hvordan vi jobber, og lærer litt om hvilke utfordringer dette kontoret har, sier Furnes.

Generelt om arbeidet mot Snuskjeger på skattebesøk jukserne er det å si at verden forandrer seg.

– Tidligere var det om å gjøre for selskaper og privatpersoner uten rent mel i posen å holde seg «under radaren» for ikke å bli ettergått i sømmene. Det vi ser i dag er at selskaper gjerne ligger der fullt synlige, men at man må bak fasaden for å finne ulovlighetene, sier Furnes.

Oftedal leder et kontor med fire ansatte. Mye av tiden deres går med til ID-kontroll av utenlandske arbeidstakere. Hun synes det er nyttig å få besøk av Skattekrim.

– Det er viktig for oss å få et innblikk i hvordan denne delen av systemet arbeider. Mye av det Furnes forteller er ny tenking for oss. Vi har ikke alltid kapasitet til å se personer og virksomheter nærmere etter i sømmene, men nå vet vi mer om hva vi skal se etter. Ved behov kan vi få hjelp fra Skatt nord til å gå nærmere inn i enkeltsaker, sier Solveig Oftedal.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!