Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Snuskjeger på skattebesøk

Spesialrevisor Bård J. Furnes var besøkte i forrige uke skattekontoret i Longyearbyen og underdirektør Solveig Oftedal. FOTO: Christopher Engås

Snuskjeger på skattebesøk

– Det er viktig at også vi på Svalbard skattekontor får et innblikk i hvordan Skattekrim arbeider, sier underdirektør Solveig Oftedal.

Tekst:

Publisert:

„I forrige uke var Oftedal og skattekontoret på Svalbard vertskap for et to dager langt besøk av spesialrevisor Bård Johan Furnes fra skattetatens nordligste region. Furnes er del av en nasjonal satsing mot arbeidslivskriminalitet, og jobber til daglig i Bodø.

– Jeg er ikke her fordi det foreligger noe konkret mistanke mot noen på Svalbard. Men øya er en spesiell plass med en spesiell status. Jeg informerer om hvordan vi jobber, og lærer litt om hvilke utfordringer dette kontoret har, sier Furnes.

Generelt om arbeidet mot Snuskjeger på skattebesøk jukserne er det å si at verden forandrer seg.

– Tidligere var det om å gjøre for selskaper og privatpersoner uten rent mel i posen å holde seg «under radaren» for ikke å bli ettergått i sømmene. Det vi ser i dag er at selskaper gjerne ligger der fullt synlige, men at man må bak fasaden for å finne ulovlighetene, sier Furnes.

Oftedal leder et kontor med fire ansatte. Mye av tiden deres går med til ID-kontroll av utenlandske arbeidstakere. Hun synes det er nyttig å få besøk av Skattekrim.

– Det er viktig for oss å få et innblikk i hvordan denne delen av systemet arbeider. Mye av det Furnes forteller er ny tenking for oss. Vi har ikke alltid kapasitet til å se personer og virksomheter nærmere etter i sømmene, men nå vet vi mer om hva vi skal se etter. Ved behov kan vi få hjelp fra Skatt nord til å gå nærmere inn i enkeltsaker, sier Solveig Oftedal.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!