Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Snuskjeger på skattebesøk

Spesialrevisor Bård J. Furnes var besøkte i forrige uke skattekontoret i Longyearbyen og underdirektør Solveig Oftedal. FOTO: Christopher Engås

Snuskjeger på skattebesøk

– Det er viktig at også vi på Svalbard skattekontor får et innblikk i hvordan Skattekrim arbeider, sier underdirektør Solveig Oftedal.

„I forrige uke var Oftedal og skattekontoret på Svalbard vertskap for et to dager langt besøk av spesialrevisor Bård Johan Furnes fra skattetatens nordligste region. Furnes er del av en nasjonal satsing mot arbeidslivskriminalitet, og jobber til daglig i Bodø.

– Jeg er ikke her fordi det foreligger noe konkret mistanke mot noen på Svalbard. Men øya er en spesiell plass med en spesiell status. Jeg informerer om hvordan vi jobber, og lærer litt om hvilke utfordringer dette kontoret har, sier Furnes.

Generelt om arbeidet mot Snuskjeger på skattebesøk jukserne er det å si at verden forandrer seg.

– Tidligere var det om å gjøre for selskaper og privatpersoner uten rent mel i posen å holde seg «under radaren» for ikke å bli ettergått i sømmene. Det vi ser i dag er at selskaper gjerne ligger der fullt synlige, men at man må bak fasaden for å finne ulovlighetene, sier Furnes.

Oftedal leder et kontor med fire ansatte. Mye av tiden deres går med til ID-kontroll av utenlandske arbeidstakere. Hun synes det er nyttig å få besøk av Skattekrim.

– Det er viktig for oss å få et innblikk i hvordan denne delen av systemet arbeider. Mye av det Furnes forteller er ny tenking for oss. Vi har ikke alltid kapasitet til å se personer og virksomheter nærmere etter i sømmene, men nå vet vi mer om hva vi skal se etter. Ved behov kan vi få hjelp fra Skatt nord til å gå nærmere inn i enkeltsaker, sier Solveig Oftedal.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!