Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Snurrer film for turistene

Turistene i Arktis skal nå få informasjon om sikkerhet og miljø gjennom en animasjonsfilm på flere språk. FOTO: Birger Amundsen

Snurrer film for turistene

Den trykte utgaven av «Veiledning for besøkende i Arktis» blir animasjonsfilm.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.11.2013 kl 08:57

Sammenslutningen AECO (Association of Arctic Expedition Cruise Operators) har fått tilsammen 650.000 kroner fra Miljøvernfondet til prosjektet.

Den trykte utgaven kom første gang ut I 2007, og har fungert som retningslinjer for cruiseoperatører og turister i Arktis. Formålet med veilederen er å sikre miljøvennlig, sikker og kulturforsvarlig adferd blant annet på Svalbard.

– Nesten 70 000 trykte kopier av ”Veiledning for besøkende i Arktis” er et høyt antall og vi ønsker å redusere behovet for trykt materiell i fremtiden. Vi vil fortsatt trykke noen eksemplarer, men et betydelig mindre antall vil i seg selv være et godt tiltak for miljøet, sier administrerende direktør Frigg Jørgensen i AECO.

Animasjonsfilmen som nå skal produseres, skal kort og poengtert ta for seg retningslinjene for miljø, sikkerhet og kultur, og skal vises for flest mulig turister i starten av reisen deres til Arktis.

Den trykte veilederen kommer ut på norsk, tysk og engelsk. Animasjonsfilmen skal komme ut på enda flere språk. På denne måten vil en større andel av de tilreisende få presentert viktig informasjon på sitt eget morsmål, heter det i en pressemelding fra AECO.

AECO er en internasjonal medlemsorganisasjon for cruiseoperatører med over 30 medlemmer, som tilsammen er ansvarlig for driften av 27 små- og mellomstore cruisebåter som opererer i Arktis.

Siste nytt i Nyheter

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

 
92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!