Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Snurrer film for turistene

Turistene i Arktis skal nå få informasjon om sikkerhet og miljø gjennom en animasjonsfilm på flere språk. FOTO: Birger Amundsen

Snurrer film for turistene

Den trykte utgaven av «Veiledning for besøkende i Arktis» blir animasjonsfilm.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.11.2013 kl 08:57

Sammenslutningen AECO (Association of Arctic Expedition Cruise Operators) har fått tilsammen 650.000 kroner fra Miljøvernfondet til prosjektet.

Den trykte utgaven kom første gang ut I 2007, og har fungert som retningslinjer for cruiseoperatører og turister i Arktis. Formålet med veilederen er å sikre miljøvennlig, sikker og kulturforsvarlig adferd blant annet på Svalbard.

– Nesten 70 000 trykte kopier av ”Veiledning for besøkende i Arktis” er et høyt antall og vi ønsker å redusere behovet for trykt materiell i fremtiden. Vi vil fortsatt trykke noen eksemplarer, men et betydelig mindre antall vil i seg selv være et godt tiltak for miljøet, sier administrerende direktør Frigg Jørgensen i AECO.

Animasjonsfilmen som nå skal produseres, skal kort og poengtert ta for seg retningslinjene for miljø, sikkerhet og kultur, og skal vises for flest mulig turister i starten av reisen deres til Arktis.

Den trykte veilederen kommer ut på norsk, tysk og engelsk. Animasjonsfilmen skal komme ut på enda flere språk. På denne måten vil en større andel av de tilreisende få presentert viktig informasjon på sitt eget morsmål, heter det i en pressemelding fra AECO.

AECO er en internasjonal medlemsorganisasjon for cruiseoperatører med over 30 medlemmer, som tilsammen er ansvarlig for driften av 27 små- og mellomstore cruisebåter som opererer i Arktis.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!