Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Snurrer film for turistene

Turistene i Arktis skal nå få informasjon om sikkerhet og miljø gjennom en animasjonsfilm på flere språk. FOTO: Birger Amundsen

Snurrer film for turistene

Den trykte utgaven av «Veiledning for besøkende i Arktis» blir animasjonsfilm.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.11.2013 kl 08:57

Sammenslutningen AECO (Association of Arctic Expedition Cruise Operators) har fått tilsammen 650.000 kroner fra Miljøvernfondet til prosjektet.

Den trykte utgaven kom første gang ut I 2007, og har fungert som retningslinjer for cruiseoperatører og turister i Arktis. Formålet med veilederen er å sikre miljøvennlig, sikker og kulturforsvarlig adferd blant annet på Svalbard.

– Nesten 70 000 trykte kopier av ”Veiledning for besøkende i Arktis” er et høyt antall og vi ønsker å redusere behovet for trykt materiell i fremtiden. Vi vil fortsatt trykke noen eksemplarer, men et betydelig mindre antall vil i seg selv være et godt tiltak for miljøet, sier administrerende direktør Frigg Jørgensen i AECO.

Animasjonsfilmen som nå skal produseres, skal kort og poengtert ta for seg retningslinjene for miljø, sikkerhet og kultur, og skal vises for flest mulig turister i starten av reisen deres til Arktis.

Den trykte veilederen kommer ut på norsk, tysk og engelsk. Animasjonsfilmen skal komme ut på enda flere språk. På denne måten vil en større andel av de tilreisende få presentert viktig informasjon på sitt eget morsmål, heter det i en pressemelding fra AECO.

AECO er en internasjonal medlemsorganisasjon for cruiseoperatører med over 30 medlemmer, som tilsammen er ansvarlig for driften av 27 små- og mellomstore cruisebåter som opererer i Arktis.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!