Snurrer film for turistene

Den trykte utgaven av «Veiledning for besøkende i Arktis» blir animasjonsfilm.

Turistene i Arktis skal nå få informasjon om sikkerhet og miljø gjennom en animasjonsfilm på flere språk.
Publisert

Sammenslutningen AECO (Association of Arctic Expedition Cruise Operators) har fått tilsammen 650.000 kroner fra Miljøvernfondet til prosjektet.

Den trykte utgaven kom første gang ut I 2007, og har fungert som retningslinjer for cruiseoperatører og turister i Arktis. Formålet med veilederen er å sikre miljøvennlig, sikker og kulturforsvarlig adferd blant annet på Svalbard.

– Nesten 70 000 trykte kopier av ”Veiledning for besøkende i Arktis” er et høyt antall og vi ønsker å redusere behovet for trykt materiell i fremtiden. Vi vil fortsatt trykke noen eksemplarer, men et betydelig mindre antall vil i seg selv være et godt tiltak for miljøet, sier administrerende direktør Frigg Jørgensen i AECO.

Animasjonsfilmen som nå skal produseres, skal kort og poengtert ta for seg retningslinjene for miljø, sikkerhet og kultur, og skal vises for flest mulig turister i starten av reisen deres til Arktis.

Den trykte veilederen kommer ut på norsk, tysk og engelsk. Animasjonsfilmen skal komme ut på enda flere språk. På denne måten vil en større andel av de tilreisende få presentert viktig informasjon på sitt eget morsmål, heter det i en pressemelding fra AECO.

AECO er en internasjonal medlemsorganisasjon for cruiseoperatører med over 30 medlemmer, som tilsammen er ansvarlig for driften av 27 små- og mellomstore cruisebåter som opererer i Arktis.

Powered by Labrador CMS