Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Snurrer film for turistene

Turistene i Arktis skal nå få informasjon om sikkerhet og miljø gjennom en animasjonsfilm på flere språk. FOTO: Birger Amundsen

Snurrer film for turistene

Den trykte utgaven av «Veiledning for besøkende i Arktis» blir animasjonsfilm.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.11.2013 kl 08:57

Sammenslutningen AECO (Association of Arctic Expedition Cruise Operators) har fått tilsammen 650.000 kroner fra Miljøvernfondet til prosjektet.

Den trykte utgaven kom første gang ut I 2007, og har fungert som retningslinjer for cruiseoperatører og turister i Arktis. Formålet med veilederen er å sikre miljøvennlig, sikker og kulturforsvarlig adferd blant annet på Svalbard.

– Nesten 70 000 trykte kopier av ”Veiledning for besøkende i Arktis” er et høyt antall og vi ønsker å redusere behovet for trykt materiell i fremtiden. Vi vil fortsatt trykke noen eksemplarer, men et betydelig mindre antall vil i seg selv være et godt tiltak for miljøet, sier administrerende direktør Frigg Jørgensen i AECO.

Animasjonsfilmen som nå skal produseres, skal kort og poengtert ta for seg retningslinjene for miljø, sikkerhet og kultur, og skal vises for flest mulig turister i starten av reisen deres til Arktis.

Den trykte veilederen kommer ut på norsk, tysk og engelsk. Animasjonsfilmen skal komme ut på enda flere språk. På denne måten vil en større andel av de tilreisende få presentert viktig informasjon på sitt eget morsmål, heter det i en pressemelding fra AECO.

AECO er en internasjonal medlemsorganisasjon for cruiseoperatører med over 30 medlemmer, som tilsammen er ansvarlig for driften av 27 små- og mellomstore cruisebåter som opererer i Arktis.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!