Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Snur på flisa i juletresaken

Julegrana er av det særdeles tynne slaget, med få greiner. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Snur på flisa i juletresaken

Etter at julegrana i Longyearbyen ble hengt ut som «Norges stusseligste», fikk leverandøren dårlig samvittighet. I dag sendes ei ny julegran til Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.12.2013 kl 22:04

Siden julegrana i Longyearbyen ble tent søndag, har bildet av det vesle og syltynne treet blitt en snakkis over hele landet. Nordlys og TV2 er blant de mediene som har stilt spørsmål ved om juletreet i Longyearbyen er «Norges stusseligste».

Høyre-gran

Lokalstyreleder Christin Kristoffersen har hatt det svært morsomt med juletreet denne uka. Arbeiderpartipolitikeren har ledd mens hun har spøkt uhemmet med at grana er gitt Longyearbyen av Høyre-styrte Tromsø kommune.

– Det må være ei Høyre-gran. Med det mener jeg at den er så tynn at man ikke trenger noe fellesskap for å gå rundt den. Det er ei individualistisk gran, og det er jo i Høyre-ånd, sier hun lattermild.

– Jeg tror ei Arbeiderparti-gran hadde vært breiere nede, slik at vi hadde fått med fellesskapet, legger hun til.

Kristoffersen, som er fra Tromsø, har i alle sammenhenger poengtert at hun er glad for at Longyearbyen har fått julegran, selv om det var tynt og ikke krevde så mange lys.

– Ta av strømpen

Når ordfører Jens Johan Hjort i Tromsø får se bildet av julegrana hans kommune har sendt til Longyearbyen, begynner han å le.

– Du må si til Christin at hun må ta av strømpen. Ha ha. Nei, dette var stusselig, sier han.

– Er dette ei individualistisk Høyre-gran, slik Kristoffersen spøker med?

– Christin Kristoffersen bør ikke si slikt. Det blir jo mange perioder til Ap sitter i posisjon igjen, og da må hun jo holde seg inne med regjeringskonstellasjonen. Nei, dette har så visst ikke noe med Høyre å gjøre. Jeg vil tro at julegrana er ment å stå i stil med de karrige naturmessige forholdene i og rundt Longyearbyen, sier han.

Sender ny gran

Da byrådsleder og høyrepolitiker Øyvind Hilmarsen i Tromsø får se bildet av julegrana, kommer det et utrop. Så tar han noen telefoner, før han ringer tilbake til Svalbardposten.

– Dette måtte jeg selvfølgelig ta tak i. Jeg har gitt ordre om å sende ny julegran til Longyearbyen med postbåten fredag, og jeg har gitt beskjed om at det skal være stort og frodig, forteller Hilmarsen.

– Hvorfor ble det sendt et så spinkelt juletre hit i år?

– Flyselskapet krevde at treet ikke var så omfangsrikt. Når vi sender med båten, kan det være større. Nå får jeg håpe at befolkningen i Longyearbyen blir fornøyd med juletreet. Så ønsker vi i høyrestyrte Tromsø alle sammen, og spesielt Christin Kristoffersen, ei riktig god jul.

Nøkkelord

Se bildet større

Christin Kristoffersen har brukt julegrana for det den er verd i politiske vitser. Nå har høyrebystyret i Tromsø svart på vitsingen, og sendt nytt tre. FOTO: Anders Fjellestad

Siste nytt i Nyheter

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

 
– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!