Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Snur i en fei

Longyearbyen lokalstyre ser trolig helt annerledes ut om et halvt års tid. FOTO: Anders Fjellestad (illustrasjon)

Snur i en fei

Longyearbyen lokalstyre har fortsatt god tro på at organisasjonen ser annerledes ut fra nyttår.

Tekst:

Publisert:

Det meste av driften til Longyearbyen lokalstyre (LL) er skilt ut i egne kommunale foretak. Den særegne styringsmodellen har fått kritikk fra fagfolk som mener den er komplisert og lite effektiv.

Som Svalbardposten tidligere har skrevet, blir trolig Bydrift, Kultur- og fritidsforetaket og Oppvekstforetaket historie fra nyttår. I stedet samles driften i én organisasjon. Det kan imidlertid bli aktuelt å sjalte ut havna og Energiverket i egne foretak.

På turné

Sissel Hultgren er prosjektleder for omorganiseringen, som internt kalles SNU 2. Hun og prosjektansvarlig Lars Ole Saugnes har den siste tida turnert LLs enheter for å informere om prosessen, og for å samle synspunkter og ideer fra de ansatte.

– Denne turneen har vært meningsfullt og morsom. Det har vært viktig, og vi har god framdrift i dette prosjektet, sa Saugnes under lokalstyremøtet tirsdag sist uke.

Foretakene er positive

Framdriften er viktig, for prosjektgruppa legger opp til en stram tidsplan. Allerede i neste lokalstyremøte, 18. juni, skal politikerne gjøre et såkalt prinsippvedtak om en framtidig organisering av LL. Da blir det klart hvordan organisasjonen skal se ut fra 1. januar 2014.

De tre nedleggings­truede foretakene har sendt inn skriftlige uttalelser om SNU 2-prosessen. Samtlige presiserer at de har god erfaring med foretaksmodellen, men ser også at andre organisasjonsmodeller kan gi tydeligere ledelse og mer helhetlig drift.

Et eget utvalg styrer prosessen. Det består av politikerne i Administrasjonsutvalget, samt ansatterepresentantene Mari Tefre og Aimée Lind Adamiak.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!