Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Snur i en fei

Longyearbyen lokalstyre ser trolig helt annerledes ut om et halvt års tid. FOTO: Anders Fjellestad (illustrasjon)

Snur i en fei

Longyearbyen lokalstyre har fortsatt god tro på at organisasjonen ser annerledes ut fra nyttår.

Det meste av driften til Longyearbyen lokalstyre (LL) er skilt ut i egne kommunale foretak. Den særegne styringsmodellen har fått kritikk fra fagfolk som mener den er komplisert og lite effektiv.

Som Svalbardposten tidligere har skrevet, blir trolig Bydrift, Kultur- og fritidsforetaket og Oppvekstforetaket historie fra nyttår. I stedet samles driften i én organisasjon. Det kan imidlertid bli aktuelt å sjalte ut havna og Energiverket i egne foretak.

På turné

Sissel Hultgren er prosjektleder for omorganiseringen, som internt kalles SNU 2. Hun og prosjektansvarlig Lars Ole Saugnes har den siste tida turnert LLs enheter for å informere om prosessen, og for å samle synspunkter og ideer fra de ansatte.

– Denne turneen har vært meningsfullt og morsom. Det har vært viktig, og vi har god framdrift i dette prosjektet, sa Saugnes under lokalstyremøtet tirsdag sist uke.

Foretakene er positive

Framdriften er viktig, for prosjektgruppa legger opp til en stram tidsplan. Allerede i neste lokalstyremøte, 18. juni, skal politikerne gjøre et såkalt prinsippvedtak om en framtidig organisering av LL. Da blir det klart hvordan organisasjonen skal se ut fra 1. januar 2014.

De tre nedleggings­truede foretakene har sendt inn skriftlige uttalelser om SNU 2-prosessen. Samtlige presiserer at de har god erfaring med foretaksmodellen, men ser også at andre organisasjonsmodeller kan gi tydeligere ledelse og mer helhetlig drift.

Et eget utvalg styrer prosessen. Det består av politikerne i Administrasjonsutvalget, samt ansatterepresentantene Mari Tefre og Aimée Lind Adamiak.

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!