Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Snur i en fei

Longyearbyen lokalstyre ser trolig helt annerledes ut om et halvt års tid. FOTO: Anders Fjellestad (illustrasjon)

Snur i en fei

Longyearbyen lokalstyre har fortsatt god tro på at organisasjonen ser annerledes ut fra nyttår.

Det meste av driften til Longyearbyen lokalstyre (LL) er skilt ut i egne kommunale foretak. Den særegne styringsmodellen har fått kritikk fra fagfolk som mener den er komplisert og lite effektiv.

Som Svalbardposten tidligere har skrevet, blir trolig Bydrift, Kultur- og fritidsforetaket og Oppvekstforetaket historie fra nyttår. I stedet samles driften i én organisasjon. Det kan imidlertid bli aktuelt å sjalte ut havna og Energiverket i egne foretak.

På turné

Sissel Hultgren er prosjektleder for omorganiseringen, som internt kalles SNU 2. Hun og prosjektansvarlig Lars Ole Saugnes har den siste tida turnert LLs enheter for å informere om prosessen, og for å samle synspunkter og ideer fra de ansatte.

– Denne turneen har vært meningsfullt og morsom. Det har vært viktig, og vi har god framdrift i dette prosjektet, sa Saugnes under lokalstyremøtet tirsdag sist uke.

Foretakene er positive

Framdriften er viktig, for prosjektgruppa legger opp til en stram tidsplan. Allerede i neste lokalstyremøte, 18. juni, skal politikerne gjøre et såkalt prinsippvedtak om en framtidig organisering av LL. Da blir det klart hvordan organisasjonen skal se ut fra 1. januar 2014.

De tre nedleggings­truede foretakene har sendt inn skriftlige uttalelser om SNU 2-prosessen. Samtlige presiserer at de har god erfaring med foretaksmodellen, men ser også at andre organisasjonsmodeller kan gi tydeligere ledelse og mer helhetlig drift.

Et eget utvalg styrer prosessen. Det består av politikerne i Administrasjonsutvalget, samt ansatterepresentantene Mari Tefre og Aimée Lind Adamiak.

Siste nytt i Nyheter

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!