Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Snur i en fei

Longyearbyen lokalstyre ser trolig helt annerledes ut om et halvt års tid. FOTO: Anders Fjellestad (illustrasjon)

Snur i en fei

Longyearbyen lokalstyre har fortsatt god tro på at organisasjonen ser annerledes ut fra nyttår.

Tekst:

Publisert:

Det meste av driften til Longyearbyen lokalstyre (LL) er skilt ut i egne kommunale foretak. Den særegne styringsmodellen har fått kritikk fra fagfolk som mener den er komplisert og lite effektiv.

Som Svalbardposten tidligere har skrevet, blir trolig Bydrift, Kultur- og fritidsforetaket og Oppvekstforetaket historie fra nyttår. I stedet samles driften i én organisasjon. Det kan imidlertid bli aktuelt å sjalte ut havna og Energiverket i egne foretak.

På turné

Sissel Hultgren er prosjektleder for omorganiseringen, som internt kalles SNU 2. Hun og prosjektansvarlig Lars Ole Saugnes har den siste tida turnert LLs enheter for å informere om prosessen, og for å samle synspunkter og ideer fra de ansatte.

– Denne turneen har vært meningsfullt og morsom. Det har vært viktig, og vi har god framdrift i dette prosjektet, sa Saugnes under lokalstyremøtet tirsdag sist uke.

Foretakene er positive

Framdriften er viktig, for prosjektgruppa legger opp til en stram tidsplan. Allerede i neste lokalstyremøte, 18. juni, skal politikerne gjøre et såkalt prinsippvedtak om en framtidig organisering av LL. Da blir det klart hvordan organisasjonen skal se ut fra 1. januar 2014.

De tre nedleggings­truede foretakene har sendt inn skriftlige uttalelser om SNU 2-prosessen. Samtlige presiserer at de har god erfaring med foretaksmodellen, men ser også at andre organisasjonsmodeller kan gi tydeligere ledelse og mer helhetlig drift.

Et eget utvalg styrer prosessen. Det består av politikerne i Administrasjonsutvalget, samt ansatterepresentantene Mari Tefre og Aimée Lind Adamiak.

Siste nytt i Nyheter

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

 
Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Løsning for lånekrøll

Nærings- og fiskeridepartementet foreslår en lånesikringsordning, for å gi bedrifter mulighet til å få byggelån på Svalbard.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!