Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Snudde igjen

Helikopteret til Sysselmannen landet på flyplassen rundt klokken 22.30 etter nok en gang ha blitt stoppet av været før det kom fram til de tre som trenger hjelp. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Snudde igjen

Helikopteret måtte snu på nytt etter å ha forsøkt å nå de tre turistene som er i nød i Grøndalspasset. Men nå har Sysselmannen fått sendt både skuterpatrulje og bandvogn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2011 kl 00:52

– Både en skuterpatrulje og en bandvogn er på vei. Det er litt bedre vær nå, sier sysselmannsførstebetjent Sidsel Svarstad.

Hun forteller at patruljene er kommet forbi passet hvor de tidligere måtte snu, og at de er på vei mot Semmeldalen og Grøndalspasset. Der venter tre svenske turister på hjelp, en far og to sønner. De kjørte seg fast i formiddag og ringte Sysselmannen fra iridiumtelefon første gang klokken 12.30. Familien var på vei fra Barentsburg til Longyearbyen.

– Vi vet ikke hvor lang tid skuterpatruljen vil bruke før de kommer fram, sier Svarstad.

Søkte ly

Sysselmannen har forsøkt å nå de tre svenskene flere ganger, men både helikopter og en skuterpatrulje har frem til nå måttet snu på grunn av været. Rundt klokken 22.30 returnerte helikopteret siste gang til Longyearbyen på grunn av dårlig sikt.

Sysselmannen hadde sist kontakt med de tre klokken 19.45. Da hadde de tatt seg inn i ei lita hytte uten ovn, hvor de får ly for vinden. Hytta ligger ifølge Sysselmannen 1,5 kilometer fra stedet hvor de kjørte seg fast. De tre har ikke med seg utstyr for å overnatte ute.

 

 

Siste nytt i Nyheter

Riksadvokaten ber om ny etterforskning

Skredet skal gjennomgås på nytt.

Stanser livreddende fly

Jetfly i Tromsø skulle bidra til en stor styrking av ambulanseberedskapen til Svalbard fra 2019. Etter kritikk fra Finnmark er forslaget droppet.

– Svalbard må bli hørt

Sysselmann Kjerstin Askholt reagerer på at ingen på Svalbard er involvert i ambulansefly-prosessen.

Dialog – ingen erstatning

Longyearbyen lokalstyre ønsker å unngå rettssak, men har ikke erkjent erstatningsplikt etter at Nikoline (2) omkom i skredet i fjor. Det har heller ikke Store Norske.

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Sviende bot for tyvtråler

Tråleren fra Færøyene fikk inndratt verdien av hele fangsten i Hinlopenstretet på 850.000 kroner.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!