Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Snudde igjen

Helikopteret til Sysselmannen landet på flyplassen rundt klokken 22.30 etter nok en gang ha blitt stoppet av været før det kom fram til de tre som trenger hjelp. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Snudde igjen

Helikopteret måtte snu på nytt etter å ha forsøkt å nå de tre turistene som er i nød i Grøndalspasset. Men nå har Sysselmannen fått sendt både skuterpatrulje og bandvogn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2011 kl 00:52

– Både en skuterpatrulje og en bandvogn er på vei. Det er litt bedre vær nå, sier sysselmannsførstebetjent Sidsel Svarstad.

Hun forteller at patruljene er kommet forbi passet hvor de tidligere måtte snu, og at de er på vei mot Semmeldalen og Grøndalspasset. Der venter tre svenske turister på hjelp, en far og to sønner. De kjørte seg fast i formiddag og ringte Sysselmannen fra iridiumtelefon første gang klokken 12.30. Familien var på vei fra Barentsburg til Longyearbyen.

– Vi vet ikke hvor lang tid skuterpatruljen vil bruke før de kommer fram, sier Svarstad.

Søkte ly

Sysselmannen har forsøkt å nå de tre svenskene flere ganger, men både helikopter og en skuterpatrulje har frem til nå måttet snu på grunn av været. Rundt klokken 22.30 returnerte helikopteret siste gang til Longyearbyen på grunn av dårlig sikt.

Sysselmannen hadde sist kontakt med de tre klokken 19.45. Da hadde de tatt seg inn i ei lita hytte uten ovn, hvor de får ly for vinden. Hytta ligger ifølge Sysselmannen 1,5 kilometer fra stedet hvor de kjørte seg fast. De tre har ikke med seg utstyr for å overnatte ute.

 

 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!