Snudde adventskalenderen

De fleste barn er vant til å få noe bak hver luke i adventskalenderen. Men 1.-4. trinn ved Longyearbyen skole snudde det hele i år. De ga.

Gi så skal du få: Skoleelever ved Longyearbyen skole har hatt en annerledes adventskalender i år. Foran: Freja, Dana Sofia, Sondre. I midten: Jardar, Sunna, Lykke, Iann, Tiril, Bo, Aksel, Herman. Bak fra venstre: Morgan, Rasmus, Storm, Erland, Maris, Brage.
Publisert
Innsikt: På veggen henger påminnelser om filmsnuttene elevene har fått se for hver skoledag i advent. I etterkant oppsto det mange gode diskusjoner.

Elevene har praktisert en såkalt omvendt julekalender, et opplegg i regi av SOS-barnebyer. Prinsippet er at elevene istedenfor å få en liten gave hver dag, har med seg en anonym pengegave i en konvolutt.

Tok ut søpla
Tanken har vært at elevene skulle gjøre en jobb hjemme i førjulsstria, altså tjene en slant som de så gir til kalenderen. På spørsmål om hva slags jobber elevene har gjort, svarer Sondre kjapt:

– Jeg har gått ut med søpla for mamma.

– Størrelsen på beløpet har ikke vært viktig eller fått noe fokus, sier lærer Kjersti Rugland.

Kalenderen til SOS barnebyer har en ny luke for hver av skoledagene i desember. Bak hver luke fant klassen en film om barn i ulike land hvor organisasjonen arbeider.

Egen fotball
– Elevene har fulgt disse filmsnuttene med stor interesse. Særlig inntrykk gjorde det når de så hvordan noen barn lagde sin egen fotball av plast, papir og tau som de fant i gata. Dette ble en enorm kontrast til utvalget av baller i vår egen idrettshall, forteller Rugland.

– Vi har hatt mange gode samtaler og refleksjoner i etterkant av disse filmene, og opplever at barna har vist et stort engasjement og hjertelag, legger hun til.

I år skal deler av det innsamlede beløpet gå til å hjelpe barna på Filippinene som ble rammet av tyfonen.

Powered by Labrador CMS