Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Snørik start på mai

Tett snøvær, i Longyearbyen-målestokk, har preget de siste dagene. I morges ble snødybden ved Svalbard lufthavn målt til 18 centimeter, vinterens største snødybde. FOTO: Anders Fjellestad

Snørik start på mai

April ble vinterens kaldeste måned, og mai har fått en svært snørik start.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.05.2012 kl 10:58

Det har vært mye vær denne vinteren. Alt fra lange mildværsperioder, sørpeskred og hålke - til nydelige påskedager og tett snøvær.

April ble kaldest

Det er ikke vanlig at april er vinterens kaldeste måned, men slik har det vært i Longyearbyen i år. Med en snittemperatur på -9,2 grader, ble april rundt 4 grader kaldere enn mars og februar, og nesten 6 grader kaldere enn januar.

Snørik uke

Og akkurat i det veiene begynte å bli bare, og tundraen tittet fram langs veikantene, slo været om. De siste dagene har snøen lavet ned, og i morges ble det målt en snødybde på 18 centimeter ved Svalbard lufthavn. Det er den største snødybden i hele vinter, kun tangert av 5. desember i fjor.

Normalen er nådd

Ifølge statistikken er det kommet 6,2 millimeter nedbør hittil i mai. Det er like mye som det pleier å komme hele måneden. Det ventes fortsatt litt nedbør utover onsdagen, og litt på torsdagskvelden.  

Hva mener du? Er du glad for snøværet? Si din mening i kommentarfeltet under:

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!