Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Snoren er klippet

Styreleder i Visit Svalbard, Robert Nilsen fikk æren av å klippe snoren, og erklære de nye lokalene for åpnet. FOTO: Eirik Amb Nysveen

Snoren er klippet

Visit Svalbard har flyttet inn i nye lokaler.

Tekst:

Publisert:

Onsdag åpnet Visit Svalbard sine nye lokaler øverst i gågata i Longyearbyen, og det var både kake og gløgg til de fremmøtte.

– Plutselig føler man at man må bli voksen, og flytte hjemmefra. Nå har vi flyttet ut fra museet etter åtte år med godt samarbeid, sa styreleder i Visit Svalbard, Robert Nilsen, før han klippet det røde båndet.

Nilsen fortalte også litt om hvordan reiselivet har utviklet seg på Svalbard siden oppstarten av Info Svalbard i 1992, forløperen til Visit Svalbard.

– Vi skal være et sted som skal stå i reiselivets tjeneste, og sørge for at turistene får tilgang til nøytral informasjon, sa styrelederen.

Nye muligheter
Med de nye lokalene kommer også et helt nytt tilbud i form av konstant informasjon til turister. Ronny Brunvoll, daglig leder i Visit Svalbard mener at dette er en av de viktigste endringene.

– Nå er det en ny tid, og nye forutsetninger, og vi må utvikle oss. Nå kan vi bruke de store skjermene i vinduene til å spre informasjon. Slik kan turistene hele tiden se hva som foregår av turer og tilbud, sier Brunvoll.

Med stor økning i reiselivet følger også et større ansvar, noe Brunvoll er fullt klar over. Han mener de nå står enda bedre rustet til å ta hånd om de økte kravene som stilles til organisasjonen.

– Det som passet i 2006 passer kanskje ikke i dag. Nå har vi egne lokaler som vi disponerer, og kan gjøre som vi vil med. Vi skal bygge opp en turistinformasjon og et gjestesenter hvor det er tydelig hva vi formidler. Hos Svalbard Museum var vi litt mer gjemt, og som del av et større felleskap blir det mindre særpreg, sier Brunvoll.

LES OGSÅ: Vi trenger et mangfoldig samfunn for videre utvikling

Utfordrende fremtid
Lokalsamfunnet er inne i store omstillinger, og reiselivet vet at de muligens går en tøffere tid i møte. Visit Svalbard har hatt interne møter og møter med Longyearbyen lokalstyre om hvordan de skal jobbe fremover, for å sikre den langsiktige planen om flere årsverk inn i reiselivet.

– Vi skal jobbe for felles løsninger i reiselivet, og ha en klar stemme overfor lokale og nasjonale myndigheter. På litt sikt er jeg ikke så bekymret. Med større kapasitet tror jeg det vil komme flere turister, men i et par års tid må vi jobbe steinhardt, spesielt for å beholde to flyselskap hele året, forteller Brunvoll.

Se bildet større

Det var mange som møtte opp for å gratulere Visit Svalbard med nye lokaler. FOTO: Eirik Amb Nysveen

Siste nytt i Nyheter

Bolig-krise

Statsbygg mangler boliger til kritisk Svalbard-personell.

Bursdagsfest på Lompen

Arctica fyller 20 år og feirer med ballonger og kake.

Jobber for løsninger

61 leiligheter og hybler er fremdeles evakuert etter skredet tirsdag. Lokalstyret jobber nå med å finne ut hvor folk skal bo, dersom fraflyttingen blir permanent.

 
Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!