Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Snoren er klippet

Styreleder i Visit Svalbard, Robert Nilsen fikk æren av å klippe snoren, og erklære de nye lokalene for åpnet. FOTO: Eirik Amb Nysveen

Snoren er klippet

Visit Svalbard har flyttet inn i nye lokaler.

Onsdag åpnet Visit Svalbard sine nye lokaler øverst i gågata i Longyearbyen, og det var både kake og gløgg til de fremmøtte.

– Plutselig føler man at man må bli voksen, og flytte hjemmefra. Nå har vi flyttet ut fra museet etter åtte år med godt samarbeid, sa styreleder i Visit Svalbard, Robert Nilsen, før han klippet det røde båndet.

Nilsen fortalte også litt om hvordan reiselivet har utviklet seg på Svalbard siden oppstarten av Info Svalbard i 1992, forløperen til Visit Svalbard.

– Vi skal være et sted som skal stå i reiselivets tjeneste, og sørge for at turistene får tilgang til nøytral informasjon, sa styrelederen.

Nye muligheter
Med de nye lokalene kommer også et helt nytt tilbud i form av konstant informasjon til turister. Ronny Brunvoll, daglig leder i Visit Svalbard mener at dette er en av de viktigste endringene.

– Nå er det en ny tid, og nye forutsetninger, og vi må utvikle oss. Nå kan vi bruke de store skjermene i vinduene til å spre informasjon. Slik kan turistene hele tiden se hva som foregår av turer og tilbud, sier Brunvoll.

Med stor økning i reiselivet følger også et større ansvar, noe Brunvoll er fullt klar over. Han mener de nå står enda bedre rustet til å ta hånd om de økte kravene som stilles til organisasjonen.

– Det som passet i 2006 passer kanskje ikke i dag. Nå har vi egne lokaler som vi disponerer, og kan gjøre som vi vil med. Vi skal bygge opp en turistinformasjon og et gjestesenter hvor det er tydelig hva vi formidler. Hos Svalbard Museum var vi litt mer gjemt, og som del av et større felleskap blir det mindre særpreg, sier Brunvoll.

LES OGSÅ: Vi trenger et mangfoldig samfunn for videre utvikling

Utfordrende fremtid
Lokalsamfunnet er inne i store omstillinger, og reiselivet vet at de muligens går en tøffere tid i møte. Visit Svalbard har hatt interne møter og møter med Longyearbyen lokalstyre om hvordan de skal jobbe fremover, for å sikre den langsiktige planen om flere årsverk inn i reiselivet.

– Vi skal jobbe for felles løsninger i reiselivet, og ha en klar stemme overfor lokale og nasjonale myndigheter. På litt sikt er jeg ikke så bekymret. Med større kapasitet tror jeg det vil komme flere turister, men i et par års tid må vi jobbe steinhardt, spesielt for å beholde to flyselskap hele året, forteller Brunvoll.

Se bildet større

Det var mange som møtte opp for å gratulere Visit Svalbard med nye lokaler. FOTO: Eirik Amb Nysveen

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!