Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Snart vaskehall

Frank-Johnny Olsen har fått den nye vaskehallen til byen. Den er så langt ikke åpen. FOTO: Torill Ustad Stav

Snart vaskehall

Den nye bilvaskeautomaten som har vært planlagt i mange år er under uttesting. Frank-Johnny Olsen håper å ha den oppe og gå i løpet av høsten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.08.2010 kl 08:48

– Målet er å gi hele byen en døgnåpen vaskehall hvor man både kan maskinvaske bilen, og å vaske og støvsuge den selv, sier Frank-Johnny Olsen i firmaet Svalbard Motor, som har kjøpt inn den nye vaskehallen.

Den nye vaskehallen ligger nedenfor kraftstasjonen mellom Akan-riggen og bussparkeringen ved Sysselmannsgarasjen.Maskin fra Voss


Allerede i begynnelsen av 2008 skrev Svalbardposten om vaskehallen. Da ble det sagt at hallen skulle åpne samme høst. En brukt bilvask var kjøpt inn fra en bensinstasjon på Voss.

– Hvorfor har det tatt så lang tid å få alt på plass?

– Jeg har blant annet ventet på at veien inn til hallen skal bli asfaltert. Deler av året er det bare gjørme her, og da fungerer det dårlig å drive med bilvask, sier Olsen.

Innovasjon Norge har gått inn med økonomisk støtte til åpningen av vaskehall. For å få denne støtten måtte Olsen vente med å bygge hallen til søknadene hadde blitt godkjent.

Nå skal veien asfalteres i løpet av de nærmeste dagene, og Olsen venter bare på brukstillatelsen fra Longyearbyen lokalstyre før hallen kan settes i drift.

Ekstra skitne

– Mange biler blir ekstra skitne når det blir vått utover høsten. Håpet er at hallen er i drift da, sier Olsen.

Etter hvert skal hallen være døgnåpen, og man må kjøpe seg kort for å bruke, enten i maskinvasken, eller på selvbetjenings­vasken utenfor hallen.

– I begynnelsen tenker jeg å ha det åpent annenhver uke, når jeg er hjemme fra Svea. Så kan jeg drive litt opplæring på både bruk av maskin og kort, sier Olsen.

Maskinen ble opprinnelig kjøpt inn til bruk for bilene til Arctic Autorent, men åpnes for alle i byen. De siste dagene har han testet ut maskinen.

– Teknikeren som så over maskinen og ga meg opplæring sier at den er i veldig god stand, sier Olsen.

Utenfor hallen er det en støpt vaskeplass hvor biler, sykler eller privatbåter kan vaskes for hånd med hjelp av høytrykksspyler.

 

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!