Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Snart vaskehall

Frank-Johnny Olsen har fått den nye vaskehallen til byen. Den er så langt ikke åpen. FOTO: Torill Ustad Stav

Snart vaskehall

Den nye bilvaskeautomaten som har vært planlagt i mange år er under uttesting. Frank-Johnny Olsen håper å ha den oppe og gå i løpet av høsten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.08.2010 kl 08:48

– Målet er å gi hele byen en døgnåpen vaskehall hvor man både kan maskinvaske bilen, og å vaske og støvsuge den selv, sier Frank-Johnny Olsen i firmaet Svalbard Motor, som har kjøpt inn den nye vaskehallen.

Den nye vaskehallen ligger nedenfor kraftstasjonen mellom Akan-riggen og bussparkeringen ved Sysselmannsgarasjen.

Maskin fra Voss

Allerede i begynnelsen av 2008 skrev Svalbardposten om vaskehallen. Da ble det sagt at hallen skulle åpne samme høst. En brukt bilvask var kjøpt inn fra en bensinstasjon på Voss.

– Hvorfor har det tatt så lang tid å få alt på plass?

– Jeg har blant annet ventet på at veien inn til hallen skal bli asfaltert. Deler av året er det bare gjørme her, og da fungerer det dårlig å drive med bilvask, sier Olsen.

Innovasjon Norge har gått inn med økonomisk støtte til åpningen av vaskehall. For å få denne støtten måtte Olsen vente med å bygge hallen til søknadene hadde blitt godkjent.

Nå skal veien asfalteres i løpet av de nærmeste dagene, og Olsen venter bare på brukstillatelsen fra Longyearbyen lokalstyre før hallen kan settes i drift.

Ekstra skitne

– Mange biler blir ekstra skitne når det blir vått utover høsten. Håpet er at hallen er i drift da, sier Olsen.

Etter hvert skal hallen være døgnåpen, og man må kjøpe seg kort for å bruke, enten i maskinvasken, eller på selvbetjenings­vasken utenfor hallen.

– I begynnelsen tenker jeg å ha det åpent annenhver uke, når jeg er hjemme fra Svea. Så kan jeg drive litt opplæring på både bruk av maskin og kort, sier Olsen.

Maskinen ble opprinnelig kjøpt inn til bruk for bilene til Arctic Autorent, men åpnes for alle i byen. De siste dagene har han testet ut maskinen.

– Teknikeren som så over maskinen og ga meg opplæring sier at den er i veldig god stand, sier Olsen.

Utenfor hallen er det en støpt vaskeplass hvor biler, sykler eller privatbåter kan vaskes for hånd med hjelp av høytrykksspyler.

 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!