Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Snart tomt for signalpenner

Disse signalpennene er tatt ut av produksjon hos fabrikken. FOTO: Torill Ustad Stav

Snart tomt for signalpenner

En stopp av produksjonen i Tyskland gjør at butikkene i Longyearbyen er nær ved å gå tom for signalpenner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2009 kl 08:00

I Tyskland er det nå ikke tillatt å selge signalpenner, noe som har ført til stopp i produksjonen. Importfirmaet Pinderud og Sørensen, som har enerett på import av disse signalpennene, er i dialog med fabrikken i håp om at produksjonen kan komme i gang igjen.

– Årsaken til at det har blitt mye strammere restriksjoner i Tyskland den siste tiden er at det var mye utilbørlig bruk av signalpenner, forteller Odd Pinderud.

Blant annet skal signalpenner ha blitt brukt til å saluttere under fotballkamper i Tyskland.

Stor bestilling

Pinderud og Sørensen har fått beskjed om at de må legge inn en bestilling på minst 10.000 om gangen for at produksjonen kan starte opp.

– Vi er i dialog med fabrikken og prøver å finne en løsning, sier Pinderud.

– Det stemmer at det er en midlertidig stopp i produksjonen av signalpenner på grunn av spørsmål rundt sikkerheten av bruken. Vi tar dette foreløpig med stor ro, sier Frank Bakken, daglig leder i Ingeniør G. Paulsen (IGP).

Han forteller at det ikke er første gang det har vært stopp i produksjonen av signalpenner. IGP har en bestilling inne nå som de ikke vil få før produksjonen er i gang igjen.

 

Har penner

IGP har fremdeles penner på lager, men hos Skandinavisk Høyfjellsutstyr har de i flere uker vært tomme for signalpenner i både plast og aluminium.

IGP selger også signalpistoler, men forteller at dette er noe de selger mye mindre av. Årsaken er trolig at både pistolen og ammunisjonen er mye dyrere enn i signalpennene. Det er ikke kjent at det skal være tilsvarende problemer med signalpistolene.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!