Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Snart tomt for signalpenner

Disse signalpennene er tatt ut av produksjon hos fabrikken. FOTO: Torill Ustad Stav

Snart tomt for signalpenner

En stopp av produksjonen i Tyskland gjør at butikkene i Longyearbyen er nær ved å gå tom for signalpenner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2009 kl 08:00

I Tyskland er det nå ikke tillatt å selge signalpenner, noe som har ført til stopp i produksjonen. Importfirmaet Pinderud og Sørensen, som har enerett på import av disse signalpennene, er i dialog med fabrikken i håp om at produksjonen kan komme i gang igjen.

– Årsaken til at det har blitt mye strammere restriksjoner i Tyskland den siste tiden er at det var mye utilbørlig bruk av signalpenner, forteller Odd Pinderud.

Blant annet skal signalpenner ha blitt brukt til å saluttere under fotballkamper i Tyskland.

Stor bestilling

Pinderud og Sørensen har fått beskjed om at de må legge inn en bestilling på minst 10.000 om gangen for at produksjonen kan starte opp.

– Vi er i dialog med fabrikken og prøver å finne en løsning, sier Pinderud.

– Det stemmer at det er en midlertidig stopp i produksjonen av signalpenner på grunn av spørsmål rundt sikkerheten av bruken. Vi tar dette foreløpig med stor ro, sier Frank Bakken, daglig leder i Ingeniør G. Paulsen (IGP).

Han forteller at det ikke er første gang det har vært stopp i produksjonen av signalpenner. IGP har en bestilling inne nå som de ikke vil få før produksjonen er i gang igjen.

 

Har penner

IGP har fremdeles penner på lager, men hos Skandinavisk Høyfjellsutstyr har de i flere uker vært tomme for signalpenner i både plast og aluminium.

IGP selger også signalpistoler, men forteller at dette er noe de selger mye mindre av. Årsaken er trolig at både pistolen og ammunisjonen er mye dyrere enn i signalpennene. Det er ikke kjent at det skal være tilsvarende problemer med signalpistolene.

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!