Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Smoothere ungdom

Martin Higraff får billigere smoothie av Sandra Søvik på Rabalder. Fra nyttår kommer ungdomskortet som gir unge en rekke gode tilbud i byen. FOTO: Christopher Engås

Smoothere ungdom

Fra nyttår kan Martin Higraff (13) og andre ungdommer få billigere smoothie og mange andre fordeler.

Tekst:

Publisert:

– Dette er jo kjempebra. Jeg tror at ungdomskortet vil føre til at vi får et mer sosialt samfunn for ungdom. Det blir flere som går på kino, og det å møtes ute blir billigere. Ja, vi får billigere møteplasser for ungdom, sier Martin Higraff.

Martin sitter som representant for Ungdomsrådet i Oppvekst- og kulturutvalget (OKU) som tirsdag vedtok å innføre ungdomskortet.

Varmt kulturhjerte

Det har lenge vært snakk om å innføre det omtalte ungdomskortet. Saken ble sendt tilbake til administrasjonen i Longyearbyen lokalstyre (LL) fra OKU en gang, men tirsdag var den, etter politikernes mening, godt nok utredet.

– Denne ordningen varmer mitt kulturhjerte. Det er kultur i vid forstand. Ordningen skal evalueres etter et år, men det er mitt håp at vi kan utvide den til å inkludere mer etter hvert, uttalte nestleder i OKU, Espen Klungseth Rotevatn (MDG) i debatten.

– Jeg er imponert over alle avtalene som allerede er inkludert i ordningen, sa leder Kristin Furu Grøtting (V).

Mange avtaler

Kulturkortet gjør at ungdom mellom 8. klasse og 3. klasse videregående får en rekke rabatter på ulike tilbud gjeldende fra 1. januar.

- Gratis inngang på Svalbard Museum.

- Gratis inngang på Galleri Svalbard.

- Spesialpris på smoothie på Rabalder og Fruene.

- Gratis frukt på ungdomsklubben på fredager.

- Spesialpris på treningsrom og svømmehall.

Føler seg verdsatt

At kulturkortet nå innføres gjør at ungdommen i Longyearbyen føler seg enda mer verdsatt, tror Martin Higraff.

– Generelt er det mye bra som skjer for ungdom her. Spesielt føler vi at vi blir konsultert og lyttet til i forbindelse med ulike prosesser, som for eksempel sentrumsplanen. Det eneste er at det er litt lite møteplasser utenom ungdomsklubben, men kulturkortet vil helt klart gjøre det enklere, mener han.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!