Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Smekkfulle fly

 

Smekkfulle fly

Sjansene for å komme seg fra øya den nærmeste uka er små. Alle flyavganger fra Longyearbyen er utsolgt fram til 12. september.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Årsaken til at det er så fulle fly denne uka er at vi i sommer har solgt svært mange rabatterte billetter på grunn av konkurransen med Norwegian, sier rutemanager hos SAS, Øystein Johansen.
Han forteller at Norwegian opprinnelig hadde planlagt flygninger ut september. Svalbardposten skrev i februar om at Norwegian ikke skulle fly strekningen Oslo Longyearbyen i september, men Johansen sier at SAS ikke ble kjent med disse planene før i sommer.

Dårlig salg
– Vi startet veldig bra på vårparten, men har ikke vært så veldig fornøyd med billettsalget mot slutten av sommeren, sier kommersiell direktør i Norwegian, Daniel Skjeldam.
Norwegian har hatt to flygninger i uka fra februar og ut august.
– Jeg kan ikke kommentere de konkrete planene, men det jeg kan si er at vi vurderer helårsruter til Svalbard, sier Skjeldam.

Siste nattfly
SAS pleier som regel å avslutte nattflyagningene i månedsskiftet august/ september, men har innimellom satt opp ekstra fly i samarbeid med reiseselskap.
– Når Norwegian trekker seg ut i løpet av sommerferien, blir det vanskelig for oss å gjøre noe med våre ruter, sier Johansen.
SAS har allerede sine største fly i trafikk på Svalbard, og mener det ikke er mulig å sette opp ekstra fly på kort varsel, både med tanke på crew og ledige fly.
– Men vi kommer til å ta med dette når vi vurderer neste års ruter, sier Johansen.

Les mer om flysituasjonen i denne ukas utgave av Svalbardposten

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!