Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Smekkfulle fly

 

Smekkfulle fly

Sjansene for å komme seg fra øya den nærmeste uka er små. Alle flyavganger fra Longyearbyen er utsolgt fram til 12. september.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Årsaken til at det er så fulle fly denne uka er at vi i sommer har solgt svært mange rabatterte billetter på grunn av konkurransen med Norwegian, sier rutemanager hos SAS, Øystein Johansen.
Han forteller at Norwegian opprinnelig hadde planlagt flygninger ut september. Svalbardposten skrev i februar om at Norwegian ikke skulle fly strekningen Oslo Longyearbyen i september, men Johansen sier at SAS ikke ble kjent med disse planene før i sommer.

Dårlig salg
– Vi startet veldig bra på vårparten, men har ikke vært så veldig fornøyd med billettsalget mot slutten av sommeren, sier kommersiell direktør i Norwegian, Daniel Skjeldam.
Norwegian har hatt to flygninger i uka fra februar og ut august.
– Jeg kan ikke kommentere de konkrete planene, men det jeg kan si er at vi vurderer helårsruter til Svalbard, sier Skjeldam.

Siste nattfly
SAS pleier som regel å avslutte nattflyagningene i månedsskiftet august/ september, men har innimellom satt opp ekstra fly i samarbeid med reiseselskap.
– Når Norwegian trekker seg ut i løpet av sommerferien, blir det vanskelig for oss å gjøre noe med våre ruter, sier Johansen.
SAS har allerede sine største fly i trafikk på Svalbard, og mener det ikke er mulig å sette opp ekstra fly på kort varsel, både med tanke på crew og ledige fly.
– Men vi kommer til å ta med dette når vi vurderer neste års ruter, sier Johansen.

Les mer om flysituasjonen i denne ukas utgave av Svalbardposten

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!