Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slutter i Store Norske

Per Andersson har sagt opp sin stilling som administrerende direktør i Store Norske. Han forlater stillingen ved utgangen av året. FOTO: Christopher Engås

Slutter i Store Norske

Administrerende direktør i Store Norske, Per Andersson, forlater toppjobben.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.07.2014 kl 11:02

Styret i Store Norske ble informert om Per Anderssons beslutning denne uken. Årsaken til at han forlater jobben bunner i personlige forhold.

– Vi beklager at Per Andersson forlater Store Norske, men har forståelse for hans avgjørelse, sier styreleder Annette Malm Justad.

Styret har bedt Andersson sitte i stillingen i oppsigelsestiden, som er seks måneder. Det betyr at han vil lede selskapet ut året.

Prosessen med å finne Anderssons etterfølger er igangsatt. Styret har sitt neste møte i Longyearbyen i slutten av august.

– Men vi skal møtes før det, og jobbe med denne saken, opplyser Justad.

– Hva leter dere etter i en ny toppsjef i selskapet?

– Det eneste vi vet om det akkurat nå, er at det må være en som kan fortsette det løpet som er startet. Selskapet er inne i en stor omstillingsprosess, og dette er en prosess som må videreføres, sier Justad.

Per Andersson tiltrådte som administrerende i Store Norske første januar, 2012.

Nøkkelord

Se bildet større

Styreleder Anette Malm Justad opplyser at arbeidet med å finne Per Anderssons erstatter allerede er i gang. Selskapet leter etter en leder som kan fortsette det store omstillingsarbeidet. FOTO: Anders Fjellestad (arkiv)

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!