Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slutter i Store Norske

Per Andersson har sagt opp sin stilling som administrerende direktør i Store Norske. Han forlater stillingen ved utgangen av året. FOTO: Christopher Engås

Slutter i Store Norske

Administrerende direktør i Store Norske, Per Andersson, forlater toppjobben.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.07.2014 kl 11:02

Styret i Store Norske ble informert om Per Anderssons beslutning denne uken. Årsaken til at han forlater jobben bunner i personlige forhold.

– Vi beklager at Per Andersson forlater Store Norske, men har forståelse for hans avgjørelse, sier styreleder Annette Malm Justad.

Styret har bedt Andersson sitte i stillingen i oppsigelsestiden, som er seks måneder. Det betyr at han vil lede selskapet ut året.

Prosessen med å finne Anderssons etterfølger er igangsatt. Styret har sitt neste møte i Longyearbyen i slutten av august.

– Men vi skal møtes før det, og jobbe med denne saken, opplyser Justad.

– Hva leter dere etter i en ny toppsjef i selskapet?

– Det eneste vi vet om det akkurat nå, er at det må være en som kan fortsette det løpet som er startet. Selskapet er inne i en stor omstillingsprosess, og dette er en prosess som må videreføres, sier Justad.

Per Andersson tiltrådte som administrerende i Store Norske første januar, 2012.

Nøkkelord

Se bildet større

Styreleder Anette Malm Justad opplyser at arbeidet med å finne Per Anderssons erstatter allerede er i gang. Selskapet leter etter en leder som kan fortsette det store omstillingsarbeidet. FOTO: Anders Fjellestad (arkiv)

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede kabel

Alternativ til kull som energiforsyning.

Høringen pågår nå

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!