Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slutter i Longyearbyen lokalstyre

 

Slutter i Longyearbyen lokalstyre

Sigmund Engdahl slutter som administrasjonssjef i Longyearbyen lokalstyre (LL) 1. november neste år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Engdahls åremålsperiode utløper 1. november neste år, og han varslet mandag skriftlig til lokalstyreleder Kjell Mork at han ikke vil søke om en forlengelse av åremålet.
«Engdahl gir uttrykk for at han ser mange spennende og utfordrende muligheter i Longyearbyen lokalstyre fremover, men at han etter en helhetsvurdering er kommet til at det for hans del føles det både naturlig og riktig å avslutte tiden i Longyearbyen ved utløpet av åremålsperioden», heter det i en pressemelding fra LL.

Longyearbyen lokalstyre vil starte prosessen med rekruttering av ny administrasjonssjef allerede i lokalstyret mandag 22. september.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!